Στη δημοσιότητα το βίντεο από την θρυλική απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο - Είχε αποδράσει και από τις Φυλακές Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη δημοσιότητα το βίντεο από την θρυλική απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο - Είχε αποδράσει και από τις Φυλακές Χαλκίδας!

Μετά από 10 χρόνια δημοσιεύτηκε νέο βίντεο από την θρυλική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού...

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας πρώτη φορά είχε αποδράσει το 1991 από τις Φυλακές Χαλκίδας με ένα σχοινί από σεντόνια. 

Τι δείχνει το νέο βίντεο

To ελικόπτερο «φάνηκε» στην κάμερα ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού στις 15.50. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσγειώθηκε στην ταράτσα. Σε ένα προαύλιο ακριβώς από κάτω, περίμεναν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι. Δύο λεπτά όλα και όλα χρειάστηκαν για να επιβιβαστούν και να απογειωθεί. Ήταν 22 Φεβρουαρίου, πριν από 10 χρόνια και στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η «Καθημερινή», φαίνονται οι τελευταίες κινήσεις των δύο ανδρών στη φυλακή, ανατρέποντας εν μέρει την εκδοχή του Παλαιοκώστα, όπως τη διηγείται στο βιβλίο του «Μια φυσιολογική ζωή».

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Παλαιοκώστας ισχυρίζεται στο βιβλίο του πως πάλεψε για να ξεφύγει από τους φρουρούς των Φυλακών, εκείνοι όμως ομολόγησαν πως φοβούμενοι για τη ζωή τους είχαν κρατήσει αποστάσεις.Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι μπήκαν με ευκολία στο ελικόπτερο.

Μάλιστα ένας φρουρός βλέποντάς το ελικόπτερο πάνω από τη φυλακή θεώρησε πως κάποιος επίσημος τους επισκεπτόταν.
Επίσης στο βίντεο κανείς δεν φαίνεται να βγάζει κάτι από την μπαγκαζιέρα στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, εκεί δηλαδή όπου θα μπορούσαν να έχουν κρύψει τη σκάλα για να περάσει απαρατήρητη, την οποία, σύμφωνα με τον Παλαιοκώστα, πέταξε στους δραπέτες η συνεργός τους.

Ο Παλαιοκώστας πρώτη φορά είχε αποδράσει το 1991 από τις φυλακές Χαλκίδας με ένα σχοινί από σεντόνια. Συγκεκριμένη είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 1990 όταν αποπειράθηκε να βγάλει τον αδερφό του, Νίκο, από τις φυλακές των Τρικάλων. Φυλακίστηκε στις Φυλακές της Χαλκίδας από όπου δραπέτευσε τον Ιανουάριο του 1991 με ένα σχοινί από δεμένα σεντόνια που το χρησιμοποίησε για να σκαρφαλώσει τον τοίχο της φυλακής. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA