Αυτόπτης μάρτυρας στο EviaZoom.gr που προσπάθησε να σώσει τον ξιφία: «Χτυπήθηκε βάναυσα μπροστά στους λιμενικούς» - Στο τέλος την έκλεψαν κιόλας! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυτόπτης μάρτυρας στο EviaZoom.gr που προσπάθησε να σώσει τον ξιφία: «Χτυπήθηκε βάναυσα μπροστά στους λιμενικούς» - Στο τέλος την έκλεψαν κιόλας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το βίντεο και τις καταγγελίες που έφερε στη δημοσιότητα το EviaZoom.gr, έρχεται μία ακόμη αυτόπτης μάρτυρας και επιβεβαιώνει τα όσα έγιναν σε βάρος του ξιφία στη Πλαζ Αστέρια, βάζοντας τέλος επίσης στα διάφορα σενάρια - fake news, περί «ήδη μισοπεθαμένης ζαργάνας» και άλλων αστειοτήτων...

Με αποκλειστική δήλωση στο EviaZoom.gr, η Έλενα Παρακάτη, η οποία ήταν εκείνη την ημέρα στη Πλαζ Αστέρια, επιβεβαιώνει και η ίδια ότι το ψάρι που εμφανίστηκε ήταν ξιφίας και ότι στη συνέχεια δέχθηκε βάναυση επίθεση από λουόμενους , όπως άλλωστε καταδείκνυε και το βίντεο που δημοσίευσε το EviaZoom.gr με την πτώση αντικειμένων κ.α., ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων ακόμη και στο εξωτερικό.

Η κολυμβήτρια Έλενα Παρακάτη, που προσπάθησε να σώσει το ψάρι πέφτοντας στη θάλασσα, ξεκαθαρίζει ότι η βάναυση επίθεση έγινε μπροστά στα στελέχη του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο από την αρχή του περιστατικού, χωρίς ωστόσο να επέμβουν ποτέ για τα όσα γίνονταν σε βάρος του ξιφία, κάτι που ανέφεραν και δεκάδες καταγγελίες εδώ και μέρες. 

Όπως αναφέρει στο EviaZoom.gr, είχε πάει εκείνη την ημέρα για μπάνιο στη Πλαζ Αστέρια μαζί με την κόρη της και τις φίλες της. Φτάνοντας στη Πλαζ είδε τον κόσμο να έχει βγει έξω από τη θάλασσα, και αφού ρώτησε τι είχε συμβεί, της απάντησαν ότι έχει ξεβραστεί κάποιος καρχαρίας. 

«Μετά κάθισα στη ξαπλώστρα και έβλεπα μέσα τον κόσμο να βγάζει τον ξιφία έξω. Ο ξιφίας σαν ψάρι, δεν το γνωρίζουμε πολλοί, αλλά είναι πολύ διαφορετικό το πτερύγιο του ξιφία με τον καρχαρία. Άφησαν την παρέα μου γιατί κάτι δεν μου καθόταν καλά και έβλεπα τα άτομα να κατευθύνουν το ψάρι στα ρηχά. Άτομα ηλικίας από 13 έως 16 ετών το πολύ. Παιδιά τα οποία φέρονταν βάναυσα στο ψάρι. Κάποιοι πετούσαν και αντικείμενα. Εγώ συγκεκριμένα είδα κάποιον να παίρνει το ψάρι και να το πετάει κάτω. Εκεί αντέδρασα... Πήρα τα γυαλιά της κολύμβησης και κατευθύνθηκα προς το μέρος που είχαν το ψάρι. Τα είπα και με έναν λιμενικό τον οποίο ρώτησα "για ποιο λόγο δεν βάζει μία τάξη". Ήταν οι λιμενικοί μπροστά και δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν έβαλαν κάποια τάξη μέσα στη θάλασσα αφού είναι αρμοδιότητα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μετά μπήκα στη θάλασσα και με ακολούθησε μία ακόμη κοπέλα και πήγαμε στο ψάρι. Το βοηθήσαμε να βγει στα ανοιχτά γιατί είχε κανονικά τις αισθήσεις του και ο ξιφίας χάθηκε στα ανοιχτά», ενώ όπως δηλώνει μετά το ψάρι επέστρεψε. Όπως είπε, είδε το ψάρι να ξαναγυρνάει και λίγο αργότερα αντιλήφθηκε ότι είναι αναίσθητο. 

«Υπήρχαν άτομα που το έσπρωχναν προς τα ρηχά αντί να το σπρώξουν προς τα μέσα. Στελέχη του Λιμεναρχείου ήταν στην είσοδο του μαγαζιού. Δεν έκαναν κάποιες προσπάθειες, θα μπορούσαν να επέμβουν ή να ειδοποιήσουν κάποιους ανώτερους τους να έρθουν με ένα λιμενικό σκάφος να μπορέσουν να δράσουν κατάλληλα. Ήταν από την αρχή εκεί έξω, βλέπανε το όλο περιστατικό, θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει διαφορετικά, όπως και κόσμος θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά. Και ο κόσμος ήταν αμέτοχος. Περίμεναν όλοι να βγει το ψάρι στα ρηχά να γεννήσει, με το που το έσκασε ο άλλος κάτω γέννησε, δεν ξέρω τι έκανε, γιατί το ψάρι είχε πολλές εκδορές γενικά ήταν καταχτυπημένο. Εγώ με την άλλη κοπέλα προσπαθήσαμε να το βοηθήσουμε. Ήταν γύρω στο 1,5 με 2 μέτρα και η μισή μύτη του έλειπε ήταν σπασμένη. Δυστυχώς θα μπορούσαν οι λουόμενοι, θα μπορούσε το Λιμεναρχείο, θα μπορούσαν όλοι να βοηθήσουν, η ανθρωπιά πια...

Μετά κάποιος κύριος μου είπε "μπορούμε να το σπρώξουμε να το πουλήσουμε ρε κοπελιά...", και τον ρωτάω "μου κάνεις πλάκα", εκείνη την ώρα με έπιασαν τα νεύρα μου. Τελικά το πήραν το ψάρι, λέγοντας μου θα το "τακτοποιήσουμε έξω" και είχε την κατάληξη αυτή που ήταν, από κει και πέρα έφυγα εξοργισμένη...» 

Τέλος η Έλενα Παρακάτη δήλωσε στο EviaZoom.gr ότι στο τέλος της έκλεψαν και τις σαγιονάρες από την ξαπλώστρα στη συγκεκριμένη Πλαζ. 

«Καταστάσεις που προκαλούν γέλιο, να προσπαθείς να σώσεις κάτι και στην ουσία να φεύγεις και ξυπόλητη...», κατέληξε.

Δείτε τα όσα δήλωσε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί:

Δείτε ξανά επίσης το δημοσιευμένο ΒΙΝΤΕΟ με την εμφάνιση του ξιφία και τα όσα ακολούθησαν:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

  

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA