Φωτιές Νότια Εύβοια: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα, δεν απειλούνται σπίτια - Δηλώσεις! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φωτιές Νότια Εύβοια: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα, δεν απειλούνται σπίτια - Δηλώσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την Πέμπτη (04-07-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου...

Αρχικά στις 14:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν κι έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Για την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου.

Επίσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Αγίου Γεωργίου, οι οποίες εξελίχθηκαν ταυτόχρονα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς: Λοφίσκος, Δάφνη, Νεοχώρι και Γαβαλά.

Και στις τρεις πυρκαγιές δεν απειλήθηκαν οικίες και πλεόν φαίνεται πως οι προληπτικές εκκενώσεις θα γίνονται συχνά από δω και πέρα μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

Συνολικά, στις τρεις πυρκαγιές της ευρύτερης περιοχής επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Πελοποννήσου. 

Αναλυτικά: 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου. Με το πρώτο φως επιχειρούν από αέρος 4 Α/Φ και 3 Ε/Π. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Επίσης 4-5 άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ώρες θα αναχαιτιστεί η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας. Ο ίδιος έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο, όπως είπε, η πυρκαγιά ευνοείται από αυτούς που τη στροβιλίζουν εξαιτίας του ότι μπροστά είναι το Αιγαίο Πέλαγος. Σύμφωνα με τον Θ. Καρακάντζα το μεγάλο μέτωπο είναι σε ύφεση και μειώνεται ο κίνδυνος να περάσει η πυρκαγιά στο χωριό, στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχουν κάτοικοι. Διευκρίνισε δε, πως τα διαμερίσματα από τα οποία έχει περάσει η πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν.

Η τελική εκτίμηση είναι ότι και αυτή η φωτιά θα αναχαιτιστεί τις επόμενες ώρες, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA