Νότια Εύβοια: Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα - Εξασθενούν και οι άνεμοι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νότια Εύβοια: Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα - Εξασθενούν και οι άνεμοι!

«Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», τόνισε στο EviaZoom.gr, το βράδυ της Παρασκευής (05-07-2019) ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Παλιός...

Μάλιστα οι άνεμοι τις επόμενες ώρες εξασθενούν και οι διάσπαρτες φωτιές αναμένεται να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο.

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα τρία πύρινα μέτωπα,-τα οποία δεν απειλούσαν κατοικημένες περιοχές-, εκείνη τη στιγμή ξαφνικά ανακάλυψαν ότι φωτιές έφταναν κοντά στο χωριό Τραχήλι.

Στις 13:50 το μεσημέρι της Παρασκευής (05-07-2019), εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τραχήλι, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στις πυρκαγιές που μαίνονται από χθες, στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα, στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος, που ανήκουν επίσης στον προαναφερόμενο δήμο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί και το Τραχήλι, αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και χθες, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Στις πυρκαγιές επιχειρούν:

195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ο Μπακογιάννης ζητεί να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Υπό τα νέα δεδομένα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Όπως τόνισε και ο ίδιος: «Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές επιχειρούν συνεχώς, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας.

Η Περιφέρεια επιχειρεί με 20 υδροφόρες, 9 ερπυστριοφόρα και 4 οχήματα τύπου Unimog».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA