Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές στη Νότια Εύβοια - Έγιναν στάχτη 5.000 στρέμματα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές στη Νότια Εύβοια - Έγιναν στάχτη 5.000 στρέμματα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής άρχισαν τις ρίψεις νερού και έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο και τις τελευταίες διάσπαρτες μικροεστίες φωτιάς (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ τα προηγούμενα σχετικά δημοσίευματα του EviaZoom.gr)...

Πλέον δεν υπάρχει ενεργό ενιαίο πύρινο μέτωπο και σε αυτό βοήθησε και η εξασθένηση των ανέμων.
Οι φωτιές άφησαν πίσω τους στάχτες και αποκαΐδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάηκαν 5.000 περίπου στρέμματα.

ΒΙΝΤΕΟ
«Oι εκτάσεις που κάηκαν και ήταν αγροτοδασικές ανέρχονται στα 5.000 στρέμματα, από τις οποίες τα 2.000 είναι ελαιοπερίβολα και τα 3.000 δασικές εκτάσεις»,
δήλωσε αργότερα και ο πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου που βρέθηκε στη περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία εστία ξέσπασε στο Τραχήλι, ενώ προχθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα και σε διάστημα μόλις 6 λεπτών, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές σε Άγιο Γεώργιο και Πυργί. 

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα γύρω από το χωριό Γαβαλάς. Δεν απειλήθηκε ο οικισμός. Μεγάλο μέτωπο υπήρχε στο Πυργί, στα Μανίκια και στην περιοχή Πηγάδια, ανάμεσα στα χωριά Τραχήλι και Θαρούνια. 

Σε όλες τις πυρκαγιές δεν απειλήθηκαν οικίες και πλεόν φαίνεται πως οι προληπτικές εκκενώσεις θα γίνονται συχνά από δω και πέρα μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

Η πρώτη εστία που ξέσπασε στα Μανίκια όπως αποδείχτηκε ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Για αυτή την φωτιά συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης, ένας 64χρονος Έλληνας και κάτοικος της περιοχής. 

Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του. 

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος συνελήφθη πριν ξεσπάσουν οι άλλες δύο εστίες τα μεσάνυχτα σε εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ή των εμπρηστών που φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν αυτή την συγκυρία και προκάλεσαν δύο νέες εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις για να το πράξουν αυτό ξανά, όπως όλα δείχνουν, στο Τραχήλι.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) παραμένει στην περιοχή της Εύβοιας και διερευνά τις συνθήκες και για αυτές τις νέες εστίες.

Πέντε άτομα διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας κατά τη διάρκεια της μέρας. 

ΒΙΝΤΕΟ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, να κηρυχθούν οι δημοτικές ενότητες Αυλωναρίου, Κονιστρών και Ταμιναίων. 

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA