Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας έγινε ...μοναχός! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας έγινε ...μοναχός! (ΦΩΤΟ)

Ο γνωστός αστρολόγος προετοιμάζεται για να χειροτονηθεί ιερομόναχος μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τα μέσα Αυγούστου στην ιερά Μητρόπολη Σύρου, ως πατέρας Κυπριανός, όπως υποστηρίζει ο ίδιος...

Όπως αναφέρει o ιστότοπος tlife.gr, ο ίδιος φέρεται ότι θέλει πλέον να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα, βρίσκεται σε μία εκκλησία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. 
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης επιβεβαίωσε την βούληση του και επαίνεσε τον Νίκο Χορταρέα που θέλησε να χειροτονηθεί μοναχός, καθώς μιλώντας για την υπόθεση στον ιστότοπο ekklisiaonline.gr δήλωσε:

«Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου.

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;»

Παρότι ακόμη δεν έχει χειροτονηθεί ως μοναχός πάντως, όπως και ο ίδιος δηλώνει, κυκλοφορεί τουλάχιστον μία φωτογραφία, στην οποία ο Νίκος Χορταρέας φοράει ράσο και καλυμμαύκι με "αέρα" όπως ονομάζεται το επανωκαλύμμαυκο δηλαδή ο υφασμάτινος πέπλος, τον οποίο μπορούν να φέρουν μόνον οι άγαμοι μοναχοί που έχουν χειροτονηθεί ως αρχιμανδρίτες!

Πληροφορίες: ANT1

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα