Τίτλοι τέλους για το καθημερινό «Έθνος» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τίτλοι τέλους για το καθημερινό «Έθνος»

Το τελευταίο φύλλο εκδίδει την Τρίτη (30-07-2019) το καθημερινό «Έθνος»... 

Την ανακοίνωση έκανε στους εργαζόμενους της εφημερίδας η διεύθυνση της εφημερίδας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράζονταν το προηγούμενο διάστημα για τις προθέσεις της ιδιοκτησίας, η οποία δεν ήταν ικανοποιημένη από τις κυκλοφοριακές επιδόσεις της εφημερίδας.

Θύμα της οικονομικής κρίσης, της νέας ψηφιακής τεχνολογίας του ίντερνετ που χτυπάει το χαρτί, αλλά και της κρίσης αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα όπου ο Τύπος παραμένει από τη γέννηση του παραδοσιακά αδύναμος, το ημερήσιο «Έθνος» δεν κατάφερε να επιβιώσει. 

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ» ανακοίνωσε η εφημερίδα χθες. Σημειώνεται ότι οι ημερήσιες πωλήσεις του «Έθνους» κυμαίνονταν γύρω στις 2.500 φύλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Άργος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της εφημερίδας, θα παραμείνει σε κυκλοφορία και σε πιο πλούσια έκδοση το
«Έθνος της Κυριακής» (με κυκλοφορία γύρω στις 18.000- 20.000 φύλλα) και η ιστοσελίδα ethnos.gr, όπου και θα απορροφηθεί μέρος των 110 εργαζομένων του ημερήσιου Έθνους.

Φημολογία αναφέρει ότι στην εφημερίδα θα παραμείνουν μόλις 30 εργαζόμενοι και κατόπιν ατομικής διαπραγμάτευσης, ενώ θα απολυθούν οι υπόλοιποι 80.

Το καθημερινό «Έθνος» εξέδιδε η εταιρεία Dimera Inv. Ltd του Ι. Σαββίδη, στου οποίου τα χέρια βρέθηκε μετά από πλειστηριασμό της Πήγασος, μαζί με το Έθνος της Κυριακής και την Ημερησία, έναντι 3,58 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο 2017. 

Επανεκδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2017 και ακολούθησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το Έθνος της Κυριακής, το οποίο συνεχίζει ενισχυμένο την κυκλοφορία του.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA