Ένταση στη Χιλιαδού με προσαγωγές και συλλήψεις Τούρκων - Κούρδων πολιτικών προσφύγων: Καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ένταση στη Χιλιαδού με προσαγωγές και συλλήψεις Τούρκων - Κούρδων πολιτικών προσφύγων: Καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

Όλα έγιναν όταν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, έσπευσαν το απόγευμα της Πέμπτης (22-08-2019) στη παραλία της Χιλιαδού για να προσαγάγουν Τούρκους - Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στη περιοχή...

Στο σημείο επικράτησε ένταση, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία.

Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς όπως καταγγέλλουν ήταν η τρίτη φορά μέσα σε δύο μέρες που απαιτήθηκε κάτι τέτοιο και τα στοιχεία τους ήταν ήδη γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ.
Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», 13 άτομα προσήχθησαν με τη βία, τονίζοντας ότι συνελήφθησαν και βασανίστηκαν, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους συλληφθέντες μέσα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθησαν για το αδίκημα της απείθειας, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής (23-08-2019) αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Εικόνες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ:

Το απόγευμα της Παρασκευής (23-08-2019) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση η δικηγόρος Αθηνών, Αλέκα Ζορμπαλά:

«Ελεύθεροι! Οι Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες του Λαϊκού Μετώπου δεν είχαν λεφτά για πολυτελείς διακοπές σε χλιδάτα ξενοδοχεία.

Πήγαν για ελεύθερο κάμπιγκ στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.

Εκεί, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους κατασκηνωτές, οι άνδρες του κ.Χρυσοχοΐδη τους επέλεξαν (γιατί άραγε;), και τους επιτέθηκαν βάρβαρα προκειμένου να τους πάρουν με τη βία στο αστ.τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων...

Ευτυχώς η Εισαγγελία έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για απόδοση της οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον τους και οι άνθρωποι αφέθηκαν προ ολίγου ελεύθεροι και οδηγούνται στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων, που τους προκάλεσαν οι γκλομπιές, οι μπουνιές και οι κλωτσιές των αστυνομικών δυνάμεων.

Έχει να πει κάτι ο πολιτικός προϊστάμενος τους κ.Χρυσοχοΐδης;

Όχι μόνον για την εκ νέου αστυνομική βαρβαρότητα εις βάρος των πολιτικών προσφύγων, αλλά και για την στυγνή παρακολούθηση τους, όπως προκύπτει, και την προσπάθεια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησής τους;

Ή δεν τους συγχωρεί το γεγονός, ότι, όσες προσπάθειες και να κάνουν σκοτεινές δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες για την εξόντωση τους, την στέρηση της ελευθερίας τους, οι άνθρωποι αυτοί πάντα θα καταφέρνουν να είναι ελεύθεροι, όρθιοι και μαχητές!» 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA