Ο πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Φώτης Σερέτης ορίστηκε νέος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας - Ανακοινώνονται και οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Ο πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Φώτης Σερέτης ορίστηκε νέος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας - Ανακοινώνονται και οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων (ΦΩΤΟ)

Τα ονόματα των 7 νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας (ΥΠΕ) ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας...

Με απόφαση του Βασίλη Κικίλια, Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ορίστηκε ο Φώτης Σερέτης (σ.σ. φωτο).

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1961, είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Master στη Δημόσια Υγεία από την ΕΣΔΥ.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (1990-2002) ενώ ήταν μέλος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησε το 2015 μένοντας εκτός ψηφοδελτίου και με πυρά κατά της ηγεσίας του κόμματος για τον αποκλεισμό του.

Οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ είναι: 

Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
 
Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας

Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης
 
Και τα επτά πρόσωπα προτάθηκαν από τον Υπουργό Υγείας και αναμένεται η τυπική έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
  
Νέοι Διοικητές Νοσοκομείων
 
Μέχρι τέλος Αυγούστου μετατοπίζεται η ανακοίνωση των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων όπου θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. 

Η κυβέρνηση επιδιώκει να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα επιλογής, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοκρατία, όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμα στελέχη στο ethnos.gr.

Άλλωστε, με βάση τους σχεδιασμούς, οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων θα λειτουργούν με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο Διοίκησης, το οποίο θα κινείται στα πρότυπα των μάνατζερ των ιδιωτικών κλινικών.

Και στην περίπτωση των Διοικητών των Νοσοκομείων έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές για την αλλαγή των προσώπων, ενώ βαρύτητα δίνεται στα μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας τα οποία παρουσιάζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι θα ακολουθηθεί μία νέα διαδικασία επιλογής που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι με την τελευταία προκήρυξη με την οποία απαιτούνταν απλά ένα πτυχίο είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ, δρομολογήθηκε η τακτοποίηση προσώπων που δεν διέθεταν εμπειρία στη διαχείρισης των οικονομικών της υγείας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ