Καμία ανακοίνωση εως τώρα: Αερομαχία με Τουρκικά αεροσκάφη «κρύβεται» πίσω από τον εκκωφαντικό θόρυβο που συντάραξε την Χαλκίδα και πολλές άλλες περιοχές; | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καμία ανακοίνωση εως τώρα: Αερομαχία με Τουρκικά αεροσκάφη «κρύβεται» πίσω από τον εκκωφαντικό θόρυβο που συντάραξε την Χαλκίδα και πολλές άλλες περιοχές;

Αρκετές ώρες έχουν περάσει από την στιγμή που σημειώθηκε ο «διπλός» εκκωφαντικός θόρυβος προκαλώντας τον τρόμο και την αναστάτωση χιλιάδων κατοίκων από την Χαλκίδα και την Εύβοια μέχρι την Βοιωτία και την Φωκίδα (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), ωστόσο δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση έως τώρα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

Και αυτό επισημαίνεται διότι, όπως αναφέραμε και χθες, η αιτία, που σείστηκε κυριολεκτικά ο τόπος, είναι, όπως όλα δείχνουν, τα αεροσκάφη που «έσπασαν» το φράγμα του ήχου, με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για μαχητικά Mirage.

Το φαινόμενο αυτό προκαλείται όταν τα αεροσκάφη ξεπερνούν τη ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος που μοιάζει με εκείνον μιας μεγάλης έκρηξης. Δεν έχει γνωστοποιηθεί επίσημα αν οφείλεται σε κάποια αερομαχία ή άσκηση.

Η λογική λέει ότι αν επρόκειτο για άσκηση, αυτό θα είχε ήδη ανακοινωθεί, οπότε το σενάριο της αερομαχίας με Τουρκικά αεροσκάφη, θεωρείται εύλογο ως ερώτημα (αν έχει συμβεί), την ώρα μάλιστα που συνεχίζεται το ρεσιτάλ προκλητικότητας της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τις 40 παραβιάσεις που καταγράφηκαν τη Δευτέρα (26-08-2019), την Τρίτη 22 τουρκικά F-16, καθώς και ένα κατασκοπευτικό, μπήκαν στον Ελληνικό εναέριο χώρο, προκαλώντας 55 παραβιάσεις από το πρωί μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Μάλιστα, προκάλεσαν και 19 εικονικές αερομαχίες με τους πιλότους των Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής (20 F-16 και Μιραζ 2000), που «σηκώθηκαν» για να αναχαιτίσουν.

Η Τουρκική δραστηριότητα σημειώθηκε στο Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
 
Επίσης την Τετάρτη (28-06-2019), χθες δηλαδή που σημειώθηκε και ο ισχυρός θόρυβος, δύο Τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πέταξαν πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 22.000 ποδιών, στις 15:14 μ.μ., και στη συνέχεια ο νούμερο ένα του σχηματισμού πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 20.000 πόδια.

Τα Τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα Ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα επίσης στις 13:31 μ.μ., άλλα δύο Τουρκικά F-16 επίσης είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες -βορειοανατολικά της Χίου- σε ύψος 26.500 ποδιών.

Τη δε Δευτέρα (26-08-2019) τέσσερα Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, -ανάμεσα στους Φούρνους Ικαρίας και το Αγαθονήσι-, στα 22.400 πόδια και στα 10.000 πόδια αντίστοιχα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα Τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα Ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA