«Κόλλησε» το 112: «Βροχή» τα επαναλαμβανόμενα SMS στην Εύβοια - Τι απαντά η Πολιτική Προστασία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Κόλλησε» το 112: «Βροχή» τα επαναλαμβανόμενα SMS στην Εύβοια - Τι απαντά η Πολιτική Προστασία!

«Εγκαίνια» με επαναλαμβανόμενα μηνύματα προς τους ίδιους τηλεφωνικούς αριθμούς των κατοίκων που διαμένουν σε περιοχές που είχαν μεγάλο δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιών έκανε το 112...

Και στην Εύβοια εκατοντάδες κάτοικοι έλαβαν ξανά και ξανά το SMS που ανέφερε: «Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς», προκαλώντας την απορία των κατόχων την κινητών.

Για την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών μηνυμάτων που έλαβαν οι πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωση:

«Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS από το 112, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πάντως ότι πολλοί Χαλκιδέοι έλαβαν πάνω από 6 μηνύματα μέσα σε λίγες ώρες.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε επίσης ότι η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το κράτος.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA