Μετά τις αντιδράσεις: Το Μαξίμου «παγώνει» τη μετονομασία του σταθμού Ευαγγελισμός σε «Παύλος Μπακογιάννης» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Μετά τις αντιδράσεις: Το Μαξίμου «παγώνει» τη μετονομασία του σταθμού Ευαγγελισμός σε «Παύλος Μπακογιάννης»

Οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος φαίνεται πως τελικά δεν θα αλλάξουν ονομασίες...

Η απόφαση είχε ληφθεί από τη Διοίκηση της Αττικό Μετρό η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μετονομασία δύο σταθμών του Μετρό και ειδικότερα αυτού του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης» και του Αγίου Δημητρίου σε «Αλέκος Παναγούλης».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε όμως πλήθος αντιδράσεων, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών όχι μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό αλλά σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, ενώ δεν επρόκειτο για διπλή ονομασία, αλλά για πλήρη κατάργηση της ονομασίας Ευαγγελισμός, καθώς και φυσικά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς από τη 17 Νοέμβρη πριν από 30 χρόνια Παύλος Μπακογιάννης ήταν γαμπρός της οικογένειας Μητσοτάκη και πατέρας του σημερινού Δημάρχου Αθηναίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση μετονομασίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν προκληθεί.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν θα ήθελαν το όνομα του Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

«Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», τονίζεται.

Το MEGA για το βίντεο - ντοκουμέντο του EviaZoom.gr με την διάρρηξη - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το δελτίο ειδήσεων και την εκπομπή «LIVE NEWS»

Στα πρώτα θέματα του δελτίου ειδήσεων του MEGA και της εκπομπής «LIVE NEWS» του Νίκου Ευαγγελάτου, μεταδόθηκε το βίντεο - ντοκουμέντο ...

Βίντεο - Ρεπορτάζ