Μουντομπάσκετ 2019: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική Ελλάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μουντομπάσκετ 2019: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική Ελλάδας

Συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, ενέργεια, άμυνα, πολυφωνία στην επίθεση, κυριαρχικό μπάσκετ και θέαμα συνέθεσαν μία ιδανική πρεμιέρα και μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο, 85-60, για την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας...

Μόνο λίγα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου για να ξεπεράσουν το... μούδιασμα και να επιβάλουν το ρυθμό τους. 

Μετά το 17-9 της 1ης περιόδου, έκαναν επιμέρους σκορ 25-7 στη 2η περίοδο και έφτασαν τους 30+ πόντους, με πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Πρίντεζη (16 π.). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (10 π., 7 ρ.) έκλεβε μπάλες και... κάλπαζε σε coast to coast τελειώνοντας αιωρούμενους από τη στεφάνη τις φάσεις, υποχρεώνοντας τους Κινέζους φιλάθλους στο «Gymnasium of Youth Olympic Games Sports Park» της Νανζίνγκ σε επιφωνήματα ενθουσιασμού.

Ο ...MVP όμως ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, με 15 πόντους, το ένα κάρφωμα μετά το άλλο, 9 ριμπάουντ και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Γεμάτος αυτοπεποίθηση όσο ποτέ, ήταν ο άξιος αντικαταστάτης του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση που τελείωσε με 12 πόντους το παιχνίδι, με 2/4 τρίποντα και 5 ριμπάουντ.

Οι Βούτσεβιτς και Πόποβιτς, με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, ήταν οι κορυφαίοι του Μαυροβουνίου.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Βραζιλία την Τρίτη (3 Σεπτέμβρη, στις 15.00), ενώ το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε από τη Βραζιλία στην πρεμιέρα, στις 11.00 την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής του 6ου Ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA