Νέα απεργία την Τετάρτη (2/10) - Στάση εργασίας στο δημόσιο και «λουκέτο» στον ιδιωτικό τομέα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα απεργία την Τετάρτη (2/10) - Στάση εργασίας στο δημόσιο και «λουκέτο» στον ιδιωτικό τομέα

24ωρη απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη (02-10-2019)...

Επίσης την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της 24ωρης απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε  ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, να προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου. Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.
 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι της χώρας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. 

Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζεται και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα κήρυξης πανελλαδικής απεργίας από την ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα τα μέλη της ΠΝΟ θα συνεδριάσουν την Δευτέρα για να πάρουν την απόφαση για την κήρυξη ή μη 24ωρης απεργίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA