Παγκόσμιος σάλος με το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ - Δημοσιογράφος αποδείχτηκε ο δήθεν αεροπειρατής που συνέλαβαν και προφυλάκισε ο Εισαγγελέας - Αφέθηκε ελεύθερος (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παγκόσμιος σάλος με το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ - Δημοσιογράφος αποδείχτηκε ο δήθεν αεροπειρατής που συνέλαβαν και προφυλάκισε ο Εισαγγελέας - Αφέθηκε ελεύθερος (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την πανηγυρική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στο διεθνές ρεζιλίκι...

Σε απίστευτο φιάσκο κατέληξε τελικά η σύλληψη του «αεροπειρατή της TWA» στη Μύκονο, καθώς όπως αποδείχτηκε ο 65χρονος Λιβανέζος δεν ήταν ο καταζητούμενος τρομοκράτης που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ, αλλά ένας δημοσιογράφος.

Ο 65χρονος Λιβανέζος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη όταν έφτασε στη Μύκονο με κρουαζιερόπλοιο. Τότε, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στα διαβατήρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε προκύψει ότι τα στοιχεία του ήταν τα ίδια με εκείνα του καταζητούμενου από τις γερμανικές Aρχές, οι οποίες έχουν εκδώσει και ένταλμα σε βάρος του για την αεροπειρατεία του ‘85 σε πτήση της TWA, καθώς και για απαγωγή δύο χρόνια αργότερα.

Ο συλληφθείς, από την πρώτη στιγμή, επέμενε ότι είχε γίνει λάθος. Οι λιβανικές Aρχές έκαναν και διάβημα στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό και παρέδωσαν έγγραφο που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του: πως καμία σχέση δεν έχει με την αιματηρή αεροπειρατεία που σόκαρε τον κόσμο πριν από 34 χρόνια και πως πρόκειται για έναν έγκριτο δημοσιογράφο του Λιβάνου. 

Ο 65χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του νησιού, ο οποίος τον προφυλάκισε υιοθετώντας τις κατηγορίες της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να ελέγξει περαιτέρω τα στοιχεία και τα λεγόμενα του συλληφθέντα, ο οποίος οδηγήθηκε στη συνέχεια στη φυλακή, ενώ δεν ήταν ο καταζητούμενος τρομοκράτης που φέρεται μάλιστα να έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.

Μετά την προφυλάκιση του και τον παγκόσμιο σάλο που ακολούθησε, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για συνωνυμία, και ότι ο 65χρονος δεν ήταν τελικά ο «αεροπειρατής της TWA» που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ.

Η κωμικοτραγική υπόθεση έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ ο 65χρονος βγήκε από τη φυλακή και φιλοξενήθηκε με μέριμνα των ελληνικών Αρχών σε ξενοδοχείο της Σύρου, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί. Στο τέλος του ζήτησαν συγγνώμη, αλλά αυτή δεν αρκεί και σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος αναμένεται να ζητήσει μεγάλη χρηματική αποζημίωση για την απίστευτη ταλαιπωρία και τον διασυρμό που υπέστη.

Ο «αεροπειρατής» της Μυκόνου ξεσπά μετά το φιάσκο: «Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο»

«Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για 8 ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος από τον Λίβανο και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα που είναι δημοκρατική χώρα και γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι δυνατόν επειδή το όνομα είναι το ίδιο να με κρατήσουν και να μου κάνουν έτσι εμένα; Να μπει ένας αθώος άνθρωπος στη φυλακή επειδή το όνομα μοιάζει με άλλο; Πού είμαστε; Μετά μου ζήτησαν συγγνώμη. Για ποιο πράγμα συγγνώμη;». 

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA