Πέρασε και από την Χαλκίδα το «εξωγήινο» γιοτ που κοστίζει 18 εκ. ευρώ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πέρασε και από την Χαλκίδα το «εξωγήινο» γιοτ που κοστίζει 18 εκ. ευρώ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το εντυπωσιακό γιοτ «Adastra» 42,5 μέτρων πέρασε από την παραλία της Χαλκίδας και κέρδισε τα βλέμματα των περαστικών...

Έκανε το ντεμπούτο του στην Κίνα τον Απρίλιο του 2012 και σχεδιάστηκε από την εταιρεία Shuttleworth Design.

Ανήκει στον 65χρονο πολυεκατομμυριούχο εφοπλιστή Άντο Μαρντέν, που έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος έδωσε 18 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει.  

Μάλιστα κάθε καλοκαίρι το «εξωγήινο» γιοτ κάνει στάση σε πολλά νησιά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκεύασε, το γιοτ είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού σε συννενόηση με τον ιδιοκτήτη, καθώς ήθελαν να ικανοποιεί τις ανάγκες του ιδίου και της οικογένειας του, και να τους παρέχει το επίπεδο άνεσης και στυλ που θα περίμενε κανείς από ένα γιοτ αυτής της τάξης μεγέθους.

Στο «Adastra» η τεχνολογία είναι πολύ προχωρημένη – βρίσκεις κάθε είδους τεχνολογική εξέλιξη, όλες μέσα στο ίδιο σκάφος. Είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένουν να επιτευχθεί ο καλύτερος συνδυασμός ελαφρότητας, δύναμης και ταχύτητας. Τροφοδοτείται από έναν κυρίως κινητήρα Caterpillar C18, ο οποίος προσφέρει μια τελική ταχύτητα 22,5 κόμβων και μια ταχύτητα πλεύσης 17 κόμβων.

Το γιοτ διαθέτει χώρο χαλάρωσης στο κατάστρωμα, ο οποίος προσφέρει υπέροχη θέα μέσα από ένα πανοραμικό παράθυρο, ένα εξωτερικό κατάστρωμα με καθιστικό, τραπεζαρία και μπαρ, και έναν χώρο 4,9 μέτρων που λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για ένα βοηθητικό σκάφος 3,1 μέτρων και προσφέρει άνετη διαμονή για 9 άτομα και μέχρι 6 μέλη του πληρώματος.

Όπως θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο το «Adastra» είχε περάσει και πέρυσι από τη Χαλκίδα: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA