52χρονη πέθανε στο ασθενοφόρο αναζητώντας καρδιοχειρουργική μονάδα ...που δεν λειτουργούσε στο εφημερεύον νοσοκομείο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

52χρονη πέθανε στο ασθενοφόρο αναζητώντας καρδιοχειρουργική μονάδα ...που δεν λειτουργούσε στο εφημερεύον νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Για μια ακόμα φορά ένας θάνατος έρχεται να φέρει στην επιφάνεια επικίνδυνες δυσλειτουργίες και παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς...

Η 52χρονη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέρρευσε το μεσημέρι του Σαββάτου (05-10-2019) στην Αρχαία Ολυμπία, όπου είχε πάει για να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας.

Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν στην 52χρονη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα.

Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά η καρδιοχειρουργική μονάδα δεν λειτουργούσε! Ο γολγοθάς της συνεχίστηκε και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, περίπου 320 χιλιόμετρα μακριά, με την ασθενή να αφήνει την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο κατά την μεταφορά της.

Όπως αποκαλύφθηκε, εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου κι έτσι όλα τα περιστατικά μεταφέρονται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, αν εφημερεύει, είτε σε νοσοκομεία της Αττικής. 
Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της 52χρονης, Ιωάννης Μουρμούρας, ο οποίος είναι Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ζητήσει την αεροδιακομιδή της από το αεροδρόμιο του Ακτίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, κάτι που δεν έγινε. 

Μάλιστα μέσω Facebook, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός, Π. Πολάκης αναρωτιόταν γιατί δε χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου για τη διακομιδή όπως γινόταν κατά τη θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μέσω Facebook ήρθε και η απάντηση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
Για το θέμα μίλησε στο Open ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, Δημήτρης Ζιαζιάς, ο οποίος είπε: 
 
«Είναι ένα περιστατικό θλιβερό και εξοργιστικό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της κατάστασης που βιώνουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια και στην Πάτρα και στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει καρδιοχειρουργική κλινική που να λειτουργεί.
 
Είναι αρκετά δύσκολο να ξανά ανοίξει, γιατί υπάρχουν συμφέροντα που την κρατούν κλειστή. Και το κράτος έχει βολευτεί που γλιτώνει τα έξοδα και πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές». 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA