Άλλη μια άκαρπη σύσκεψη για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Ούτε το 2020 δεν πρόκειται να λειτουργήσει! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άλλη μια άκαρπη σύσκεψη για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Ούτε το 2020 δεν πρόκειται να λειτουργήσει!

Άλλη μία άκαρπη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου ειπώθηκαν τα ίδια και τα ίδια αλλά άκρη δεν βρέθηκε...

Όπως έχει προαναφέρει το EviaZoom.gr, η κωμικοτραγική ιστορία του νέου Νοσοκομείου ξεκίνησε το 2004 και η κατασκευή ξεκίνησε αρχές του 2013. 


Η λογική έλεγε ότι μαζί έπρεπε να ξεκινήσουν και τα συνοδά έργα (αποχετευτικό, δρόμος), τα οποία ωστόσο δημοπρατήθηκαν το 2018 και έφθασαν να ξεκινήσουν το 2019. 

Οι παραλήψεις και οι καθυστερήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι χρόνιες και τεράστιες.

Παράλληλα με την έναρξη των εργασιών και τις πρώτες εκσκαφές αποκαλύφθηκαν αρχαιότητες και το έργο σταμάτησε. Εάν τα έργα είχαν ξεκινήσει παράλληλα με το κτίριο, τώρα θα είχαν ολοκληρωθεί όποια δυσκολία και αν προέκυπτε. 

Μεγάλο θέμα επίσης είναι και η τοποθέτηση - στελέχωση έμπειρων γιατρών.

Όπως είχαμε πει το 2017 για το 2018 και το 2018 για το 2019, -σε αντίθεση με αυτά που έλεγε τότε ο Κώστας Μπακογιάννης-, κατά την δημοσιογραφική μας κρίση, λέμε από τώρα, ότι ούτε το 2020 δεν πρόκειται να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και μακάρι να διαψευστούμε αυτή τη φορά!

Στη νέα σύσκεψη για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, που συγκλήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Ζεμπίλης, εργαζόμενοι, κ.α.

Για την ιστορία η Έλενα Βάκα ανέφερε:

«Για το έργο ύδρευσης, η μελέτη έχει εγκριθεί από όλες τις υπηρεσίες κι εκκρεμεί η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή. Μετά την έγκριση αυτή το έργο θα ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί. Απο τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο εργολάβος απαιτούνται περίπου 4 μήνες για την εκτέλεση, εκτός απροόπτου.

Όσον αφορά στο έργο των αγωγών αποχέτευσης και της κατασκευής του δρόμου, βρίσκεται σε εξέλιξη, βρέθηκε από την Περιφέρεια το κονδύλι για τις εργασίες της Αρχαιολογίας που ξεκινούν άμεσα.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με πληροφόρησαν ότι το έργο συνολικά, χωρίς απρόοπτα και από τη χρονική στιγμή που θα ολοκληρώσει το έργο της η Αρχαιολογία θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες. Το δε τμήμα του που αφορά στις εργασίες που επηρεάζουν την κίνηση στον κυκλικό κόμβο θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνεργαστούμε, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες. Εμείς, ως Δήμος, είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε και δεσμευόμαστε ότι δεν θα καθυστερήσουμε καθόλου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα συνοδά έργα το συντομότερο».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA