Δεύτερο «Όχι» από ΕΟΠΥΥ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ! Οργή από την οικογένεια για τα Fake News (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δεύτερο «Όχι» από ΕΟΠΥΥ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ! Οργή από την οικογένεια για τα Fake News (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο το πανελλήνιο αγωνιά για την τύχη του μόλις 18 μηνών Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη από την Εύβοια, η οικογένεια του οποίου προσπαθεί να μεταβεί στις ΗΠΑ έτσι ώστε να υποβληθεί σε καινοτόμα γονιδιακή θεραπεία για να καταπολεμήσει την σπάνια ασθένεια, από την οποία πάσχει...

Ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια.

Δυστυχώς τα νέα δεν ήταν καλά για την οικογένεια του μικρού καθώς το αίτημά της για να μεταβεί στις ΗΠΑ, με κάλυψη όλων των εξόδων για τη θεραπεία του παιδιού σε νοσοκομείο της Βοστώνης απορρίφθηκε για δεύτερη φορά την Τετάρτη (09-10-2019) από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Δυστυχώς όμως αυτή δεν είναι η μοναδική θλιβερή είδηση, καθώς κάποια blogs παραπληροφόρησης άρχισαν να διαδίδουν Fake News για να αποσπάσουν κάποια κλικ, καπηλεύοντας και τον πόνο μίας οικογένειας για το παιδί του.

Διάφορα παραπληροφορητικα blogs (και από την Εύβοια) ανήρτησαν άρθρο με τίτλους: «Ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ». «Στο Μαξίμου ο πατέρας του», με την οικογένεια του παιδιού να διαψεύδει οργισμένα τα Fake News με σχετική της ανάρτηση στην ομάδα που έχει στο Facebook.
 

«Δεν έχει εγκρίνει τίποτα ο Μητσοτάκης. Δεν έχει επικοινωνήσει καν μαζί μας. Παρακαλώ κάντε αναφορά όπου βλέπετε τέτοια άρθρα και κοινοποίηση τις δημοσιεύσεις μας!» αναφέρει το post της οικογένειας που πέρα από την απογοήτευση και τον πόνο που της προκάλεσε το δεύτερο «όχι» από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να απασχολείται και με φανφάρες περί βοήθειας στην πολύπαθη αυτή οικογένεια.

Αμέσως μετά τη δεύτερη κατά σειρά αρνητική απόφαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, προέβη στην παρακάτω δήλωση στη κάμερα του Zougla.gr που βρισκόταν έξω από τον ΕΟΠΥΥ:

«Είναι η ώρα 16:30, έχω από τις 12:00 το μεσημέρι εδώ στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ και μόλις με ενημέρωσαν ότι το αίτημα του Παναγιώτη για νοσηλεία το απέρριψαν. Μένουν στην ίδια θέση που είχαν και την προηγούμενη φορά. Δυστυχώς, δυστυχώς, αυτό που έχω να πω είναι ότι καταδικάζουν ένα παιδί αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάτι άλλο να πω...»

ΒΙΝΤΕΟ 

Χαλκίδα: Νέα εξέλιξη! Διαγνώστηκαν με κορονοϊό δύο συγγενείς του δικηγόρου Θανάση Λιαγκάκη που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ)

  Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος, Θανάσης Λιαγκάκης, ο οποίος, -όπως αποκάλυψε το Evia Zoom...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ