Δωροδοκίες εκατομμυρίων ευρώ «ξετρύπωσε» το Εσωτερικών Υποθέσεων: Χειροπέδες στον Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης και σε εφοπλιστές (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δωροδοκίες εκατομμυρίων ευρώ «ξετρύπωσε» το Εσωτερικών Υποθέσεων: Χειροπέδες στον Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης και σε εφοπλιστές (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση από την Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για την εξάρθρωση κυκλώματος που αποκόμιζε μίζες εκατομμυρίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Κλιάκας, πλοηγοί του λιμανιού της πόλης, εφοπλιστές (τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής), όπως επίσης στελέχη εταιρειών που κατέχουν ρυμουλκά σκάφη και χειριστές ρυμουλκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ένας από τους εφοπλιστές αντιστάθηκε όταν οι «Αδιάφθοροι» πήγαν να του περάσουν χειροπέδες.

Πρόκειται για μια τεράστια υπόθεση, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ξεπερνάει τις 1.000 σελίδες και περιλαμβάνει «καυτούς» διαλόγους και ονόματα.

Η υπόθεση, που χειρίζεται αποκλειστικά η Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, αφορά την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών από όσα χρειάζονταν, ύστερα από χρηματισμό.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες γνωστών ναυτιλιακών φέρεται να είχαν δημιουργήσει μια μονοπωλιακή κατάσταση για τα πλοία που έμπαιναν κι έδεναν στο λιμάνι.

Το γεγονός ότι στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχε ένας τόσο υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού, όπως ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, δείχνει το εύρος της διαφθοράς και της δωροδοκίας.

Η δίωξη που άσκησε η ειδική Εισαγγελέας που χειρίζεται υποθέσεις της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων αφορά τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση από κοινού.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος Λιμενάρχης και οι πλοηγοί διώκονται για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), δωροδοκία κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Όσον αφορά τους εφοπλιστές και όσους κατηγορούμενους συνδέονται με τις εταιρείες ρυμουλκών διώκονται ακόμη για το πλημμέλημα της δωροδοκίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση από κοινού.
 
Ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης με πρώην και νυν Υπουργούς, και συναδέλφους του:
Η υπόθεση αφορά την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών απ' όσα χρειάζονταν για τον ελλιμενισμό τους, ύστερα από χρηματισμό. 

Οι «Αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούσαν για αρκετούς μήνες σχετικές καταγγελίες, παρακολουθούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες εμπλεκομένων προσώπων και δέσμευσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Ως θύματα της χαρακτηριζόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται ναυτιλιακές εταιρείες που κατήγγειλαν την αθέμιτη δράση της, ενώ μία από τις καταγγέλλουσες ναυτιλιακές εταιρίες φαίνεται πως οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Χαλκίδα: Νέα εξέλιξη! Διαγνώστηκαν με κορονοϊό δύο συγγενείς του δικηγόρου Θανάση Λιαγκάκη που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ)

  Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος, Θανάσης Λιαγκάκης, ο οποίος, -όπως αποκάλυψε το Evia Zoom...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ