Εγκληματικές ευθύνες για το θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Στέφανο - Ο Δήμος Χαλκιδέων είχε ενημερωθεί για το επικίνδυνο έργο με τους κώνους - «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γιατί ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας», είπε η Βάκα! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εγκληματικές ευθύνες για το θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Στέφανο - Ο Δήμος Χαλκιδέων είχε ενημερωθεί για το επικίνδυνο έργο με τους κώνους - «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γιατί ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας», είπε η Βάκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερώτηση για το θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Στέφανο με θύμα την 48χρονη Κατερίνα Βλάχου, υπέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (30-10-2019), οι Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας... 

Όπως έγραψε, από την πρώτη στιγμή, το EviaZoom.gr, (δείτε ΕΔΩ) η φονική σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων έγινε λίγο πριν τις 6:00 το πρωί της Κυριακής (27-10-2019) στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, λίγα μέτρα μετά το βενζινάδικο «Valin», σε σημείο που υπήρχαν φρεάτιο και κώνοι έξω από παρακείμενο κλειστό περίπτερο. 

Πιθανή αίτια του τροχαίου που διερευνάται ακόμη, φέρεται να είναι το συγκεκριμένο έργο με τους κώνους γύρω γύρω από το φρεάτιο, καθώς σύμφωνα και με τις καταγγελίες προς το EviaZoom.gr, δεν υπήρχε φωτεινός σηματοδότης στο σημείο. 

Τραγικό θάνατο βρήκε η 48χρονη οδηγός Κατερίνα Βλάχου, το αυτοκίνητο της οποίας, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος Δημήτρης Σίδερης, ο οποίος δεν έφερε σοβαρά τραύματα. Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας απεγκλώβισαν νεκρή την άτυχη γυναίκα από τα συντρίμμια του οχήματος. 
Η 48χρονη ήταν μητέρα ενός κοριτσιού. Διέμενε στο Μπούρτζι και είχε καταγωγή από το Βασιλικό. 

Αρχικά ο Χρήστος Παγώνης είπε προς την Έλενα Βάκα: 

«Να έχουμε μία ενημέρωση για το τι έγινε στον Άγιο Στέφανο με τον θάνατο μιας κοπέλας γιατί κυκλοφορούν πολλά και θα θέλαμε μία υπεύθυνη απάντηση από την Δήμαρχο τι έγινε εκεί πέρα, αν υπήρχε κάποιο εργοτάξιο του Δήμου ή οτιδήποτε άλλο που ίσως ήταν και από τους λόγους που έγινε αυτό το ατύχημα». 

Η Έλενα Βάκα απάντησε ότι:

«Το συγκεκριμένο έργο δεν έχει καμία σχέση με έργο του Δήμου Χαλκιδέων. Η συγκεκριμένη οδός είναι η Επαρχιακή Οδός Λεπούρων - Χαλκίδας. Είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και το έργο το οποίο εκτελείτο είναι από την ΑΔΜΗΕ. Και μάλιστα η Τροχαία είχε επισημάνει το πρόβλημα λίγες μέρες πριν το τροχαίο, πραγματικά τραγική σύμπτωση, είχε στείλε έγγραφα και στον Δήμο Χαλκιδέων. Εμείς απαντήσαμε άμεσα και ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε αρμόδιοι και υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο πρόβλημα...» 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Μπάκας ο οποίος είπε προς τον Αντιδήμαρχο Έργων, Βασίλη Γουρνή: 

«Να ρωτήσω αν απ'οτι ακούστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε σήμανση του Δήμου Χαλκιδέων και μετά αφαιρέθηκε... Δηλαδή με βάση και το έγγραφο που σας εστάλη γιατί είπαν ότι υπήρχε μία εκτροπή κυκλοφορίας. Σίγουρα είχε ευθύνη ο οδηγός αλλά να μην ακούγονται πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα...» 

Ο Βασίλης Γουρνής επανέλαβε τα λόγια της Δημάρχου, ότι το έργο και οι κώνοι που τοποθετήθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με το Δήμο Χαλκιδέων, τονίζοντας ότι επικοινώνησε και ο ίδιος με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το αποδέχτηκε ότι είναι αρμοδιότητα της.

«Το φρεάτιο ήταν κίνδυνος - θάνατος, όσοι το πατάγαμε πεταγότανε στον αέρα. Η Περιφέρεια έδωσε εντολή στον ΑΔΜΗΕ να το αποκαταστήσει.Οι κώνοι προφανώς τοποθετήθηκαν από την ΑΔΜΗΕ. Τώρα εάν ήταν οι προβλεπόμενοι και εάν έπρεπε να μπουν δεν το γνωρίζω, το ερευνά η Τροχαία η οποία έχει διαβιβάσει τον φάκελο στον Εισαγγελέα και ούτε είχαμε κάποια όχληση να δώσουμε κάποια κατάθεση, δεν έχει καμία σχέση το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων».

ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA