Γελάει και ο Τζόκερ: Σάλος σε όλη την Ελλάδα από την έφοδο αστυνομικών στους κινηματογράφους για να απομακρύνουν ανήλικους θεατές (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Γελάει και ο Τζόκερ: Σάλος σε όλη την Ελλάδα από την έφοδο αστυνομικών στους κινηματογράφους για να απομακρύνουν ανήλικους θεατές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες για τους… ελέγχους από την αστυνομία σε κινηματογράφους όπου παίζεται η ταινία «JOKER» προκαλούν οργισμένες αντιδράσεις αλλά και πολύ γέλιο...

Αστυνομικοί εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο (19-20 Οκτωβρίου) σε δύο διαφορετικές κινηματογραφικές αίθουσες, σε Μαρούσι και Κυψέλη, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες ότι υπήρχαν ανήλικοι θεατές που έγιναν από υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ενήργησαν αυτοβούλως και εκτός των ορίων των αρμοδιοτήτων τους. Η Υπουργός Πολιτισμού, μάλιστα καταδίκασε απερίφραστα την πρωτοβουλία και τόνισε πως θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος τους.

«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο», σχολίασε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον έλεγχο που έγινε σε ανήλικους κατά την προβολή της ταινίας Τζόκερ σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας.

Η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό, το οποίο η ίδια έμαθε εκ των υστέρων. Όπως είπε, η πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχεία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.

«Πήρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε πως:

«Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τις σε βάρος τους πειθαρχικές έλεγχο».

Η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής» και σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα».

«Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως εξήγησε η Υπουργός, πρόκειται για υπάλληλους της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, η οποία εξετάζει την ακαταλληλότητα των ταινιών. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ρόλος τους είναι καθαρά γνωμοδοτικός και το δικαίωμα ελέγχου τους περιορίζεται στο αν παρατηρούνται παραβάσεις στον κινηματογράφο.

«Ο έλεγχος δε σημαίνει φωνάζω την ΕΛΑΣ και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο», κατέληξε η Υπουργός.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ