Νέα αναβολή για τις 20 Δεκεμβρίου στη δίκη για σύσταση συμμορίας και στημένους αγώνες - Απουσίαζαν κατηγορούμενοι και μάρτυρες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Νέα αναβολή για τις 20 Δεκεμβρίου στη δίκη για σύσταση συμμορίας και στημένους αγώνες - Απουσίαζαν κατηγορούμενοι και μάρτυρες!

Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες θα συνεχιστεί η δίκη για σύσταση συμμορίας και στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε σήμερα Τετάρτη (09-10-2019) να δώσει νέα αναβολή, αυτή τη φορά για τις 20 Δεκεμβρίου, λόγω της απουσίας κατηγορούμενων και βασικών μαρτύρων, γεγονός που προκάλεσε μάλιστα, την έντονη αντίδραση της προέδρου. 

Η αναβολή της υπόθεσης σημαίνει και νέα κλήρωση για τα μέλη του δικαστηρίου.

Αποφασίστηκε ακόμη, η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που την Τετάρτη (09-10-2019) δεν έδωσαν το «παρών», πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς καθώς επίσης να υποχρεωθούν να καταβάλλουν τα δικαστικά έξοδα. 

Αρχικά η δίκη είχε ξεκινήσει την Παρασκευή (27-09-2019), αλλά λίγο αργότερα διακόπηκε, καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα με την αίθουσα του δικαστηρίου…

Η αναβολή προκάλεσε την αντίδραση των μαρτύρων, όπως του Αλέξη Κούγια, του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ, Ιωάννη Καλύβα και του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα. «Δεν γίνεται, δεν μπορώ» διαμαρτυρήθηκε ο Ιωάννης Καλύβας. «Η δίκη αναβάλλεται, κάντε ό,τι θέλετε», του απάντησε η Πρόεδρος. «Την πρώτη φορά δεν βάλαμε πρόστιμο σε όσους έλειπαν. Τους δώσαμε μια ευκαιρία. Ότι μπορέσαμε κάναμε», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Έδρας, κα. Βελισσάρη, απευθυνόμενη στον Αλέξη Κούγια που δήλωσε ότι έχει άλλο δικαστήριο στις 20/12.
 
Το δικαστήριο αποφάσισε να μη ξεκινήσει ουσιαστικά σήμερα τη δίκη με τους μάρτυρες που ήταν παρόντες (Βασάρας, Κούγιας, Θωμαϊδης, Κωνσταντινέας, Καλύβας, Παναγόπουλος), καθώς θεώρησε προφανώς ότι δεν είναι μάρτυρες – κλειδιά.

Από τους 28 κατηγορούμενους ήταν παρόντες μόνο οι επτά. Συγκεκριμένα οι Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντος και ο Ηλίας Σπάθας. Από τους 24 μάρτυρες παρόντες ήταν μόνο οι Κύρος Βασάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας, Νίκος Παναγόπουλος και Αλέξης Κούγιας.

Ξανά απών ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης (απουσίαζε και στις 29/09), ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Βασίλη Δημακόπουλο, καθώς επίσης και ο Γιάννης Αλαφούζος, που επίσης εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Τάκη Κέζα.

Ο εκνευρισμός της προέδρου για την απουσία βασικών μαρτύρων και κατηγορουμένων

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένη κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης και ξέσπασε για την απουσία βασικών μαρτύρων και κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα η Ιωάννα Λάμπρου – Βελισσάρη, είπε στη δικηγόρο του Δημήτρη Μελισσανίδη, Παρασκευή Πολύζου που επικαλέστηκε επαγγελματικές υποχρεώσεις του γνωστού επιχειρηματία: «Όλοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα. Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον».

Στον δικηγόρο του Φώτη Κωστούλα του Παναιτωλικού, Ιωάννη Βοσκόπουλο, που ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι στη Σουηδία, αλλά όταν κληθεί να καταθέσει θα έρθει, του είπε: «Τα είπαμε και την προηγούμενη φορά, με ραντεβού. Στο σπίτι καλύτερα, να μην ταλαιπωρούμαστε».

Οι «28» κατηγορούνται για κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και πλημμεληματική σύσταση συμμορίας σε μία υπόθεση που πέρασε από πολλά «κύματα» μέχρι να φτάσει με βούλευμα σε δίκη.

Το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμπε σε δίκη τους «28» είχε εκδοθεί Οκτώβριο του 2018 αλλά την τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας είχε ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Τελικά, με την απόφαση υπ’ αρ 804/17.04.2019 του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η αναίρεση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε οριστικά και αμετάκλητα στο ακροατήριο.

Οι 28 κατηγορούμενοι είναι:

Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ)

Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής)

Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής)

Κώστας Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής Super League)

Γιάννης Κάμπαξης (πρώην διαιτητής Super League)

Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής Super League)

Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής Super League)

Θανάσης Γιάχος (πρώην διαιτητής Super League)

Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής Super League)

Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Βέροια)

Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας)

Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Δημήτρης Αμαραντίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Δημήτρης Μάνος (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Χαράλαμπος Παυλίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)

Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)

Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)

Γιάννης Κομπότης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Λεβαδειακός)

Οι 24 μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο είναι:

1) Γιάννης Αλαφούζος

2 )Δημήτρης Καλαϊτζίδης

3) Σοφοκλής Πιλάβιος

4) Τάκης Φύσσας

5) Δημήτρης Μελισσανίδης

6) Χρήστος Σάββας

7) Κύρος Βασσάρας

8) Αλέξης Κούγιας

9) Κυριάκος Θωμαΐδης

10) Βασίλης Γκαγκάτσης

11) Φώτης Κωστούλας

12) Ζήσης Βρύζας

13) Τζακ Αγγελίδης

14) Νίκος Γεωργέας

15) Πέτρος Κωνσταντινέας

16) Σταμάτης Βελλής

17) Δημήτρης Καλύβας

18) Γιάννης Δασκαλάκης

19) Χιου Ντάλας

20) Παντελής Καφές

21) Κατερίνα Τσιαμούρα

22) Νίκος Παναγόπουλος

23) Ρικάρντο Μανουέλ Σάντος

24) Μανουέλ Ντα Κόστα
 
Πληροφορίες από sdna.gr

Χαλκίδα: Νέα εξέλιξη! Διαγνώστηκαν με κορονοϊό δύο συγγενείς του δικηγόρου Θανάση Λιαγκάκη που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ)

  Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος, Θανάσης Λιαγκάκης, ο οποίος, -όπως αποκάλυψε το Evia Zoom...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ