Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσφέρει 5.000 ευρώ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ αλλά συμφωνεί και με τον ΕΟΠΠΥ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσφέρει 5.000 ευρώ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ αλλά συμφωνεί και με τον ΕΟΠΠΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανταποκρινόμενος, στο αίτημα της οικογένειας του Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη, αποφάσισε μετά από εισήγηση του προέδρου του Γ. Πατούλη και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, να προσφέρει το ποσό των 5.000 ευρώ, για να ενισχύσει την προσπάθεια να μεταβεί το παιδί στο εξειδικευμένο Κέντρο των ΗΠΑ...

Ωστόσο στην ανακοίνωση του ΙΣΑ που εκδόθηκε τονίζεται ότι συντάσσεται με την αρνητική απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη και προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτουν οι ιατροί της Αθήνας.

Ωστόσο συντάσσεται με την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και των έγκριτων επιστημόνων, οι οποίοι διευκρινίζουν, πως παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μεγάλο άλμα στην θεραπευτική αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής ατροφίας, δεν υπάρχει ίαση ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
 
Ο ΙΣΑ δίνει μάχη για να έχουν όλα τα παιδιά της χώρας υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας, αντάξιες των υπολοίπων χωρών και στηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι γονείς για να παρέχουν το καλύτερο δυνατόν στα παιδιά τους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA