Οριστικό: Ο κόσμος στέλνει στη Βοστώνη τον Παναγιώτη - Ραφαήλ! Τι δήλωσε ο πατέρας του! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Οριστικό: Ο κόσμος στέλνει στη Βοστώνη τον Παναγιώτη - Ραφαήλ! Τι δήλωσε ο πατέρας του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μαρτύριο έλαβε τέλος για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη, ο οποίος θα ταξιδέψει με την ελπίδα στην Αμερική για να του χορηγηθεί η γονιδιακή θεραπεία με χρήματα αποκλειστικά των πολιτών...

Για τη Βοστώνη φεύγει ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ. Αυτό δήλωσαν τόσο ο πατέρας του όσο και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αργά το απόγευμα της Δευτέρας (21-10-2019) μετά το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Υγείας.


Είχε προηγηθεί το ραντεβού του Βασίλη Κικίλια με τους εκπροσώπους της εταιρείας Novartis που χορηγεί την πανάκριβη γονιδιακή θεραπεία (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Το παιδί που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία θα μεταβεί στις ΗΠΑ και όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τις καταθέσεις του κόσμου, από Ελλάδα και Εξωτερικό που προήλθαν από όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Είναι, άλλωστε, εντυπωσιακό, όπως έχουμε προαναφέρει (δείτε ΕΔΩ) ότι μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχουν ανοίξει και οι κουμπαράδες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο πατέρας του μικρού, υπήρξαν και χρηματοδότες με μεγάλα ποσά τα ονόματα των οποίων δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Διαβάστε ΕΔΩ ένα πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με τις καταθέσεις του κόσμου.

Δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι, η αναχώρηση, ωστόσο, αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Ο πατέρας του Παναγιώτη – Ραφαήλ δήλωσε:

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας»

Από την μεριά του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους.

Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ’ όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα». 


ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα