Συνάντηση Πνευματικού - Καραμανλή για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνάντηση Πνευματικού - Καραμανλή για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας

Δείτε τι αναφέρει το δελτίο Τύπου που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Για τις ανάγκες της Εύβοιας στον τομέα των υποδομών, ιδίως του οδικού δικτύου, ενημέρωσε ο βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Ο βουλευτής έθεσε το θέμα της συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της Χαλκίδας και γενικότερα της Εύβοιας ως θέμα μείζονος σημασίας όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αφού, δυστυχώς, ο νομός διατηρεί ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων, λόγω κακής ποιότητας οδοστρώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η προοπτική σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των δήμων και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο τη συντήρηση του οδικού δικτύου, με σκοπό τη συντομότερη ολοκλήρωση των σχετικών έργων μικρότερης κλίμακας.

Ο κ. Πνευματικός ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Υπουργό για την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Εύβοιας, μετά και την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου και πρότεινε την αξιοποίηση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως έγινε προσφάτως για την Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατόπιν συνεννόησης με την ΕΤΕπ.

Τέλος, για την πρόοδο του περιφερειακού δρόμου της Χαλκίδας, ο κ. Πνευματικός επεσήμανε για άλλη μία φορά τη ζωτική σημασία του έργου για την περιοχή και ο κ. Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει έργο εθνικής σημασίας και ότι οι προσπάθειες για την όσο το δυνατόν πιο άμεση ολοκλήρωση του συνεχίζονται αμείωτες.

«Ακόμα και με μικρές παρεμβάσεις στον τομέα των υποδομών μπορούμε να βελτιώσουμε, σημαντικά, την ποιότητα της ζωής στην Εύβοια», τόνισε ο κ. Πνευματικός και ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον που έδειξε για την διευθέτηση των θεμάτων
».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA