Χαμόγελα για τους παραγωγούς σύκων στην Εύβοια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Χαμόγελα για τους παραγωγούς σύκων στην Εύβοια

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν στην Εύβοια τη φετινή συγκομιδή οι καλλιεργητές σύκων μετά την περσινή καταστροφική σεζόν, όταν μέτρησαν απώλειες πάνω από 70% της παραγωγής...

«Φέτος η παραγωγή αγγίζει τα επίπεδα του 2017 και είμαστε περίπου στο 90% της μέγιστης δυνατότητας των δέντρων με τη μικρή απώλεια να οφείλεται σε ελλιπή επικονίαση και η ποιότητα είναι άριστη», τόνισε ο Πέτρος Κούτσικας, ο οποίος διατηρεί καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας σύκου στη περιοχή της Ιστιαίας.

Ήδη οι πρώτες παρτίδες από τη νέα συγκομιδή, που στην περιοχή υπολογίζεται γύρω στους 3.500 τόνους, έχουν πάρει τον δρόμο της εμπορίας, με τιμές του παραγωγού, σύμφωνα με τον ίδιο, να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 3,4 ευρώ το κιλό φτάνοντας μέχρι τα 3,7 ευρώ το κιλό για την α΄ ποιότητα.

Χαλκίδα: Νέα εξέλιξη! Διαγνώστηκαν με κορονοϊό δύο συγγενείς του δικηγόρου Θανάση Λιαγκάκη που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ)

  Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος, Θανάσης Λιαγκάκης, ο οποίος, -όπως αποκάλυψε το Evia Zoom...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ