Εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο: Τραυματίες φοιτητές, χημικά και οπισθοχώρηση στο τέλος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο: Τραυματίες φοιτητές, χημικά και οπισθοχώρηση στο τέλος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση με απρόκλητη βία και χρήση χημικών επικράτησε για πάνω από 2 ώρες το μεσημέρι της Δευτέρας (11-11-2019) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ...

Η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί αφού τα ΜΑΤ αποχώρησαν από την Πατησίων και στη συνέχεια έφυγαν και οι φοιτητές. Επίσης η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων έχει αποκατασταθεί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Βικτωρίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, έφτασαν στο χώρο του Πανεπιστημίου, έσπασαν το λουκέτο της σχολής και μπήκαν μέσα λέγοντας πως θέλουν να κάνουν συνέλευση.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς επικράτησε ένταση και τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στη σχολή. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και αλόγιστης βίας.

Επίσης, η αστυνομία καταφέρθηκε βίαια εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων που βρισκόντουσαν στην Πατησίων. 
Τελικά, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, τα ΜΑΤ εξήλθαν από τον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου ωστόσο παρέμειναν αρκετή ώρα απ' έξω και οι τραυματισμένοι φοιτητές εντός του κτιρίου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί βίντεο που απεικονίζει έναν αστυνομικό των ΜΑΤ να επιτίθεται με ιδιαίτερη βαναυσότητα εναντίον διαδηλώτριας με την ασπίδα του.

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA