Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest για 13η συνεχόμενη χρονιά άνοιξε επίσημα και φέτος τις πύλες του προκειμένου να υποδεχτεί καλλιτέχνες, δημιουργούς και θεατές, σε μια γιορτή με επίκεντρο την αγάπη για το ντοκιμαντέρ...
 
Μέχρι και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, η πόλη της Χαλκίδας γίνεται το επίκεντρο του πολιτισμικού ενδιαφέροντος για τους κινηματογραφόφιλους.

Η Τελετή Έναρξης του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. 

Την Τελετή Έναρξης παρουσίασε η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη.
 
Η Τελετή Έναρξης ήταν αφιερωμένη σε μια σπουδαία προσωπικότητα, σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Μια από τις εφευρετικότερες προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης που με το έργο του υπήρξε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ιστορίας του ανθρώπου.
Στην Τελετή Έναρξης προβλήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας η ταινία «Εγώ, ο Λεονάρντο» του Jesus Garces Lambert , σε πρώτη Πανελλήνια Προβολή.
Την προβολή της ταινίας προλόγισε η Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, Anna Mondavio, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό.
 
Την Έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης. Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Βουλευτής Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου, η Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Anna Mondavio, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη, η πρώην Διευθύντρια Κινηματογραφίας Υπουργείου Πολιτισμού Τίνα Πισχιτζή, η περιφερειακή σύμβουλος Θεοδώρα Ακριώτη, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. 

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Διευθυντής Φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης, ο Πρόεδρος της Ταινιοθήκης Θόδωρος Αδαμόπουλος, ο σκηνοθέτης & Animator Ιορδάνης Ανανιάδης, ο Διευθυντής Φωτογραφίας Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Παπαθανασίου, ο σκηνοθέτης Μένος Δελιοτζάκης, ο σκηνοθέτης Πάνος Κέκας, ο παραγωγός Βασίλης Λεοντιάδης.
Ο Υπεύθυνος της Διοργάνωσης του Φεστιβάλ, Γιώργος Ιωάννου ανέφερε πως «το Φεστιβάλ φέτος δίνει έμφαση στους νέους δημιουργούς με την ενίσχυση του εκπαιδευτικού του προγράμματος. Ο εμπλουτισμός των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ και η ανάπτυξη του τμήματος για νέους δημιουργούς θέτουν το έδαφος για την είσοδο των νέων στον μαγευτικό κόσμο του ντοκιμαντέρ».

Η βραδιά συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Εγώ, ο Λεονάρντο» του Jesus Garces Lambert σε πρώτη Πανελλήνια Προβολή. 

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA