Υπουργείο Υποδομών για Παράκαμψη Χαλκίδας: «Θα δημοπρατηθεί μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπουργείο Υποδομών για Παράκαμψη Χαλκίδας: «Θα δημοπρατηθεί μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες...»

Το μεγάλο αυτό οδικό έργο, -που έχει «παγώσει» εδώ και καιρό-, θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια στο κεντρικό τμήμα του νησιού της Εύβοιας, την πρόσβαση προς βορρά και νότο αλλά και θα αποφορτίσει την σημερινή κίνηση μέσα από την πόλη της Χαλκίδας...

Το Υπουργείο Υποδομών (που θα είναι η Αναθέτουσα Αρχή) όπως λέει, έχει προετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης, συνεργάζεται με τους Jaspers (σύμβουλοι της Ε.Ε.) και αναμένει την τελική έγκριση τους για την μελέτη και το χρηματοδοτικό μοντέλο.

Στο Υπουργείο, υπάρχει πάντως η αισιοδοξία ότι οι μακροχρόνιες- διαβουλεύσεις με τους Jaspers θα ολοκληρωθούν θετικά. Μόλις γίνει αυτό (πιθανότητα εντός των επόμενων 3-4 μηνών), τότε το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Στην πραγματικότητα θα είναι το πρώτο πολύ μεγάλο έργο (και δη οδικό) που θα δημοπρατηθεί επί της Υπουργείας του Κώστα Καραμανλή. 

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε περίπου 200 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση έχει κλειδώσει από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και δανειοδότηση από την ΕΤΕπ.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα υλοποιηθούν όλα αυτά ή θα παραμείνουν «κούφιες υποσχέσεις»...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA