Δείτε τις αλλαγές που έρχονται στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δείτε τις αλλαγές που έρχονται στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας

Αλλαγές στις χρεώσεις που θα ευνοούν τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης...

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης συνέστησαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όχι μόνο για μειώσουν τις χρεώσεις στα συμβόλαια, αλλά και να αυξήσουν τα data στα πακέτα ίντερνετ.

 

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» με τις εταιρείες είναι σε πολύ προχωρηµένο στάδιο και εντός των προσεχών ηµερών θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσµευση των εταιρειών στον εξορθολογισµό των τιµολογίων προς τα κάτω.

Κερδισμένοι ωστόσο θα είναι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που θα δουν το τελικό ποσό που πληρώνουν να μειώνεται είτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες να πολλαπλασιάζονται, ειδικά όσον αφορά τη χρήση δεδομένων με την ίδια χρέωση.
 

Οι χρεώσεις

Αυτό συνεπάγεται μια έμμεση μείωση στα συμβόλαια, δεδομένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαμηλότερα σε τιμή συμβόλαια τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδομένα (data).

Σχέδιο για έμμεσες και ενδεχομένως και άμεσες μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και αύξηση των προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης φέρεται να εκπονεί η κυβέρνηση.

Το project φαίνεται ότι έχει προχωρήσει και εντός των προσεχών ηµερών, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσµευση των εταιρειών στον εξορθολογισµό των τιµολογίων προς τα κάτω.
 
Τι λέει το ΙΟΒΕ

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η Ελλάδα κατατάσσεται ως η 10η πιο φθηνή ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προ φόρων χρεώσεις αλλά μετά τον συνυπολογισμό των φόρων σκαρφαλώνει στην έκτη πιο ακριβή θέση.

Το θέμα χειρίζεται από πλευράς κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που διατηρεί ανοικτό δίαυλο αλλά παράλληλα ασκεί και πιέσεις στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να μειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδομένων.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο τέλος για mobile data στην Ευρώπη με ονομαστική τιμή 28,88 ευρώ ανα GB με την Ουκρανία να έχει το φθηνότερο στα 0,45 ανά GB ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 7,5 ευρώ.

Για παράδειγμα σύμφωνα με στοιχεία της Cable ένα πακέτο με 300 λεπτά ομιλίας και 1gb data στην Ελλάδα κοστίζει 56 ευρώ ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στα 22 ευρώ.

Ένα πακέτο 5 GB data ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση κοστίζει κατά μέσο όρο 17 ευρώ στην Ελλάδα κοστίζει 26.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA