Γυναίκες καθυστερούν τη γέννα έως 1 Ιανουαρίου 2020 για να μην χάσουν το επίδομα των 2.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γυναίκες καθυστερούν τη γέννα έως 1 Ιανουαρίου 2020 για να μην χάσουν το επίδομα των 2.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κάνε κάτι γιατρέ να πάρουμε τα 2.000 ευρώ για να μπορέσουμε να πληρώσουμε»...

Γυναίκες με ημερομηνία τοκετού προς το τέλος του Δεκεμβρίου ρωτούν τον γιατρό αν μπορεί να καθυστερήσει για να πάρουν το επίδομα γέννησης από τις αρχές του 2020.

Τα παραπάνω ανέφερε γιατρός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, ενώ στην κάμερα μίλησαν και γυναίκες που θα φέρουν σύντομα στον κόσμο το παιδί τους. «Υπάρχει μια σοβαρότητα στο θέμα αυτό.

Η παράταση της κυήσεως είναι πολύ επικίνδυνη για το μωρό», τόνισε πάντως ο γυναικολόγος.

Το συγκεκριμένο επίδομα, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και χορηγείται για τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2020, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης και σε ευρύ κύκλο δικαιούχων. 

Το εισοδηματικό κριτήριο λήψης του επιδόματος ανέρχεται σε 70.000 ευρώ για ένα νέο ζευγάρι που κάνει το πρώτο του παιδί (40.000 ευρώ ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος), ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί κατά τον υπολογισμό του για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών. 

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA