Οικονομική Αστυνομία: Συλλήψεις σε Χαλκίδα και Ψαχνά για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οικονομική Αστυνομία: Συλλήψεις σε Χαλκίδα και Ψαχνά για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Αθηνών, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές, εξαρθρώθηκε πολυπλόκαμο κύκλωμα με διασυνδέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, το οποίο διακινούσε κατ' επάγγελμα μεγάλες ποσότητες παράνομων αναβολικών ουσιών, για την βελτίωση της απόδοσης αθλητών, κυρίως σε γυμναστήρια, καθώς και για την στυτική δυσλειτουργία...

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Αθηνών συνολικά 9 άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών, και οι τέσσερις από αυτούς διέμεναν σε Χαλκίδα και Ψαχνά. 


Την υπόθεση και τις συλλήψεις χειρίστηκε αποκλειστικά η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Αθηνών ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για την συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχαν ιδέα οι αστυνομικές υπηρεσίες της Εύβοιας για προφανείς ευνόητους λόγους....

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, ένας 25χρονος Αλβανός, κάτοικος Χαλκίδας, ενώ κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα. Συνήγορος υπεράσπισης και σε αυτή την υπόθεση είναι ο Θανάσης Τάρτης...

Οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε στα Ψαχνά παράνομο παρασκευαστήριο - αποθήκη, που άνηκε στον 25χρονο αρχηγό, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός, για την παρασκευή των ουσιών που διοχετεύονταν στην αγορά. 
Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά). 

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, μαζί με τον 25χρονο, είχε και ένας Γάλλος, ο οποίος δεν συνελήφθη και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε Γαλλία και Τουρκία. 

Σημειώνεται, ότι για τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα που διατηρούσαν και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων», προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσχεράνουν τυχόν έρευνες των αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους. 

Εκτός από τα αναβολικά και τα άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν και άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνταν ως αντίδοτα στις παρενέργειες που προκαλούσαν τα παραπάνω. 

Οι παράνομες ουσίες, είτε εισάγονταν έτοιμες από τον 25χρονο, είτε έφερνε πρώτες ύλες, κυρίως από την Κίνα και την Τουρκία και τα παρασκεύαζε στο εργαστήριο στα Ψαχνά. 

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και το δελτίο ειδήσεων του STAR.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA