Σοκάρει το βίντεο των γειτόνων! Η στιγμή της βίαιης σύλληψης του σκηνοθέτη από αστυνομικούς που εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι του! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σοκάρει το βίντεο των γειτόνων! Η στιγμή της βίαιης σύλληψης του σκηνοθέτη από αστυνομικούς που εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι του!

Ένα ακόμη ντοκουμέντο της αστυνομικής τρομοκρατίας...

Σοκ προκαλούν στη κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις για την πρωτοφανή αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος πολιτών κατά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη την βαναυσότητα των αστυνομικών, που χτύπησαν με πλαστική σφαίρα νεαρή κοπέλα στο στήθος, συνέλαβαν και κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ και τους δυο γιούς του, γείτονες της κατάληψης με κατηγορίες που δεν ευσταθούν, μόνο και μόνο για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. 

Το  χειρότερο απ'ολα είναι ότι αναφέρθηκε από την έκθετη ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν και στο σημείο τρεις Εισαγγελείς, κάτι που αμφισβητείται από τους αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο αν όντως ήταν όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, γιατί άραγε δεν έκαναν τίποτα και απλά παρακολουθούσαν αμέτοχοι;;

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, από άνδρες της αστυνομίας, μέσα στην οικία του στο Κουκάκι, την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του ξυλοκοπήθηκαν άγρια στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την παρακείμενη κατάληψη που εκκενωνόταν και στην συνέχεια προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα. Τα ΜΑΤ μάλιστα τοποθέτησαν κουκούλα στο κεφάλι του άνδρα, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος.

Στο βίντεο που καταγράφηκε από κάποιον γείτονα, ακούγεται η φωνή του σκηνοθέτη, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση ζητάει από τους αστυνομικούς να του αφαιρέσουν τις χειροπέδες.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει δεχθεί χτύπημα από αστυνομικούς ενώ κατά την αστυνομική έφοδο που πραγματοποιήθηκε ακούγεται η σύζυγός του να φωνάζει: «Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!».

Τα λόγια του σκηνοθέτη καταγράφονται από τους γείτονες, όλη την ώρα που ο ίδιος και οι γιοι του παραμένουν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω», ακούγεται να λέει.

«Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να...», λέει στη συνέχεια και τα λόγια του διακόπτονται.

Σημειώνεται ότι από χθες τόσο με ανακοινώσεις όσο και με επίσημες ενημερώσεις το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να διαψεύσει την πραγματικότητα που έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο για την αστυνομική επιχείρηση.

Εκτός από τους ισχυρισμούς από πλευράς αστυνομίας, στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η κυβέρνηση και κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης να φτάνουν στο σημείο να κάνουν σπέκουλα κατά της ίδιας της οικογένειας σε σχέση με την κατάληψη.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA