Τέλος η ομηρία: Οι πειρατές άφησαν ελεύθερο τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τέλος η ομηρία: Οι πειρατές άφησαν ελεύθερο τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό! (ΦΩΤΟ)

Ο 20χρονος ναυτικός, ο οποίος είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο, αφέθηκε ελεύθερος (δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση)...

Ο Έλληνας ναυτικός, που είχε πιαστεί όμηρος όταν έγινε ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο
«Elka Aristotle», αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας και είχε σημάνει συναγερμός μετά την απαγωγή του. 

Η επίθεση στο πλοίο εκδηλώθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2019, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση....

Όπως ανακοινώθηκε (σ.σ. χωρίς λεπτομέρειες), ο 20χρονος μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους. Ένας τέταρτος όμηρος, ναυτικός από τις Φιλιππίνες, δεν τα κατάφερε και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας πέθανε.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», αναφέρει:

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών.

Τέλος, η εταιρεία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα