Απίστευτο αλλά συνέβη: Μαθητές ξέθαψαν πτώμα και το έβαλαν να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απίστευτο αλλά συνέβη: Μαθητές ξέθαψαν πτώμα και το έβαλαν να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου!

Μία πρωτοφανής τυμβωρυχία αποκαλύφθηκε ότι είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ στην Καλαμάτα, όταν άγνωστοι ξέθαψαν το πτώμα μιας γυναίκας και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου...
 
Στο μακάβριο περιστατικό που είχε «παγώσει» την κοινή γνώμη συμμετείχαν τρία πιτσιρίκια, εκ των οποίων ο ένας 15 και οι δύο 12 ετών, που βοηθούσαν έναν 21χρονο Ρομά να σπάσει μνήματα, με σκοπό να κλέψουν χρυσά κοσμήματα τα οποία ίσως φορούσαν οι νεκροί!

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πρώτο από το οποίο έσπασαν την ταφόπλακα ήταν αυτό της συζύγου γνωστού γιατρού της Καλαμάτας, τη σορό της οποίας -που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη- οι δυο μεγαλύτεροι τράβηξαν από τα πόδια έξω και την έστησαν καθιστή στο απέναντι μνήμα με τα πόδια σταυρωμένα, ώστε να «κοιτάζει» προς την είσοδο του κοιμητηρίου!

Και ενώ οι δύο 12χρονοι τρομοκρατήθηκαν από το μακάβριο θέαμα και έφυγαν τρέχοντας από το νεκροταφείο, ο 21χρονος και ο 15χρονος συνέχισαν τους βανδαλισμούς σε άλλους πέντε τάφους και στην εκκλησία του κοιμητηρίου, αναζητώντας τιμαλφή! Είναι άγνωστο αν και τι βρήκαν, ωστόσο ο 21χρονος συνέχισε τη δράση του στο χωριό Πλατύ και σε άλλες κοινότητες, ώσπου συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης γιατί διέρρηξε ένα κρεοπωλείο δίχως να κλέψει κάτι και στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι ενός κρεοπώλη.

Ο κρεοπώλης βρισκόταν μέσα και καταδίωξε τον 21χρονο Ρομά, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιούσε την Αστυνομία. 
 
Μετά από έρευνες, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον προσήγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας για την προανάκριση. Εκεί, αποδείχθηκε ότι από τις 12 Δεκεμβρίου είχε διαπράξει συνολικά άλλες 11 διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, σπίτια και ένα οικόπεδο στις τοπικές κοινότητες Πλατύ, Άγιο Φλώρο, Άγιο Κωνσταντίνο και Αρφαρά του Δήμου Καλαμάτας και είχε αρπάξει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία. 
 
Ήδη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχε διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, είχε ενημερώσει με την ακόλουθη επιστολή του τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

«Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου. Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο.

Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους.

Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA