Δικαστική διαμάχη Παγώνη - Μιτζιφίρη: Δείτε τι έγινε στο δικαστήριο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστική διαμάχη Παγώνη - Μιτζιφίρη: Δείτε τι έγινε στο δικαστήριο

Μετά τα δημοτικά συμβούλια έφτασε και στα δικαστήρια, όπως αναμενόταν, η έντονη διαμάχη ανάμεσα στον πρώην Δήμαρχο Χαλκιδέων, Χρήστο Παγώνη και την δημοτική σύμβουλο, Ελένη Μιτζιφίρη, η οποία μετά την ανεπιτυχή υποψηφιότητα της για Δήμαρχος Χαλκιδέων, ανέλαβε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, με απόφαση της νέας Δημάρχου, Έλενας Βάκα...

Όπως είναι γνωστό σε όλους, το 2014 η Ελένη Μιτζιφίρη είχε εκλεγεί για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη, ωστόσο ένα χρόνο μετά παραιτήθηκε και από τη θέση της προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων που κατείχε, και με «επιστολή - φωτιά» είχε κατηγορήσει τον τότε Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη για σπατάλες σε καρναβάλια, κινητά κ.α., αντί να δοθούν για έξοδα των σχολείων, όπως είχε πει.

Ακολούθως έγινε ανεξάρτητη και ξεκίνησαν έντονες αντιπαραθέσεις με άγριες στιγμές έντασης, που έφεραν και μηνύσεις για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, όπως συνέβη σε καλοκαιρινή συνεδρίαση του 2016, όταν είχε υπάρξει φραστικό επεισόδιο, με την Ελένη Μιτζιφίρη να αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο για να καταθέσει μήνυση κατά του Χρήστου Παγώνη.

Μήνυση είχε υποβάλει και ο τελευταίος σε βάρος της για το αδίκημα της διατάραξης συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, η εκδίκαση της οποίας είχε οριστεί να γίνει, την Τετάρτη (08-01-2020) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ, ο Χρήστος Παγώνης έδωσε προσωπικά το «παρών», ενώ η κατηγορούμενη Ελένη Μιτζιφίρη εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Το δικαστήριο ωστόσο δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει, όπως πρότεινε και η νεαρή Αντεισαγγελέας Όλγα Ηλιοπούλου, η οποία είπε ότι η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας και όχι στο Μονομελές, με αποτέλεσμα να αναβληθεί.

Έτσι στο προσεχές μέλλον, εκτός από αυτή τη δίκη αναμένονται να εκδικαστούν και οι υπόλοιπες εκατέρωθεν μηνύσεις ανάμεσα τους.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA