Έκοψαν την πίτα τους οι Πελοποννήσιοι της Εύβοιας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έκοψαν την πίτα τους οι Πελοποννήσιοι της Εύβοιας (ΦΩΤΟ)

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο Ξενοδοχείο «Lucy». Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, ο οποίος ευλόγησε την βασιλόπιτα.
 
Παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές του νομού μας Ζεμπίλης Αθανάσιος και Πνευματικός Σπυρίδων, ο κ. Μπουρμάς Ηλίας Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βακα, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Γιάννης Δημητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χαλκιδέων κ. Γιάννης Νέζης και Νικός Παπαγεωργόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΕΧ κ. Ελένη Αιδήνη, ο πρώην υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ, πρώην Δήμαρχος και πρώην Περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη , ο Διευθυντής του ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Φώτης Γκούνης και οι επιμελητηριακοί Σύμβουλοι κ. Χρήστος Παύλου και Δημήτριος Κατσίκας. 

Επίσης παρευρέθησαν οι πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου κ. Γεωργία Χαινά και κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος και η εκπρόσωπος της ΟΠΣΕ κ. Γέραλη Άννα. 
Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του Συνδέσμου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Όλγας Κετσεμενίδου. Η χορωδία μας έψαλε τα Μοραΐτικα κάλαντα και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος. 

Στην ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και έθεσε τους στόχους της νέας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες δόθηκε χρηματικό ποσό, ένα βιβλίο για την ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αναμνηστική ξύλινη επιγραφή, προσφορά του μέλους του Συνδέσμου κ. Κλεοπάτρας Δαμίρη, και έπαινος. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:
 
• Δαβιώτης Γεώργιος
 
• Τζαφέρας Ευάγγελος
 
• Μπούρου Ελευθερία
 
• Μοιρώτσου Θεοδώρα
 
• Παναγούλια Στέλλα
 
• Παπαγεωργίου Μαρία Ελένη
 
• Δαβιώτη Μαργαρίτα
 
• Μοιρώτσος Δημήτριος
 
• Δαμούλαρης Κωνσταντίνος
 
• Αλάμαρας Βασίλης
 
• Κουρούπη Σμαράγδα-Μαρία

Την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου με χορούς από την Πελοπόννησο με την καθοδήγηση των δασκάλων χορού Δημήτρη Τσοκάνη και Βασιλικής Πετράκη.

Στην πίτα υπήρχαν δύο φλουριά και οι τυχεροί της χρονιάς ήταν η κ. Χρυσάνθη Παναγοπούλου και η Αντζελα Τζίφα κόρη του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Κωνσταντίνου Τζίφα. Στις τυχερές δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο μια εικόνα.

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Κοτταρίνου για τις φωτογραφίες».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA