Ο διάλογος Μητσοτάκη - Τραμπ μπροστά στις κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο διάλογος Μητσοτάκη - Τραμπ μπροστά στις κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω κρίσης και έντασης στη «σκιά» της δολοφονίας Σουλεϊμανί...

Ο Κ. Μητσοτάκης έφθασε στον Λευκό Οίκο λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, όπου τους υποδέχθηκαν ο Ντ. Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.

Στη γεωστρατηγική σημασία και στην ιστορία της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκινώντας τη συζήτησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλωσορίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη, ο Τραμπ είπε: «Είναι τιμή μου να έχω εδώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πρώτη κυρία της Ελλάδας, επίσης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είσταστε εδώ. Έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο Τραμπ τις χαρακτήρισε εκπληκτικές και σημείωσε πως είναι στενότερες παρά ποτέ. Ειδική αναφορά έκανε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ανακάμψει πάρα πολύ γρήγορα. «Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της αποτελούν μια τεράστια επιτυχία» υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίση στο Ιράν.

Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης

«Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα" κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο ξεκίνημα της συνάντησης τους, ενώ δήλωσε και επίσημα ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα των F-35.

«Θα πρέπει να απέχουμε από κάθε είδους δραστηριότητα που θα κάνει τα πράγματα χειρότερα στην Ανατολική Μεσόγειο», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, καταγγέλοντας αποσταθεροποίηση της περιοχής με τις ενέργειες της Τουρκίας και δηλώνοντας ότι η Ελλάδα προσδοκά τη στήριξη των ΗΠΑ.

Υστερα από ερώτηση για ενδεχόμενη απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα, ο κ.Μητσοτάκης είπε: "Η Ελλάδα, κ. Πρόεδρε, ενδιαφέρεται για συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35. Όπως γνωρίζετε ήδη αναβαθμίζουμε τα F-16 μας κι αυτό το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2023-24, οπότε ενδιαφερόμαστε πολύ να λάβουμε μέρος στο πρόγραμμα των F-35 μετά από αυτό. Είμαι βέβαιος πως οι ΗΠΑ θα λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία οικονομική κρίση, ώστε η δόμηση του προγράμματος να γίνει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για τη χώρα μου».
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA