Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Με 261 «ναι» εξελέγη η Σακελλαροπούλου - Οι πρώτες δηλώσεις! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Με 261 «ναι» εξελέγη η Σακελλαροπούλου - Οι πρώτες δηλώσεις! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη σήμερα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές, ενώ σημειώθηκαν και 6 απουσίες...

Την πρόταση της Ν.Δ. υπερψήφισαν 261 βουλευτές από το κυβερνών κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ «παρών» δήλωσαν 33 βουλευτές από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

Σαμαράς, Αλεξιάδης και Συρμαλένιος έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι εάν παρίσταντο θα ψήφιζαν την Κ. Σακελλαροπούλου, ενώ η Κ. Αδάμου ότι θα ψήφιζε «παρών». Δεν έστειλαν επιστολή οι Μεϊκόπουλος και Ζουράρις.
«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω» 

Δήλωσε μεταξύ άλλων η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έως τώρα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από το γραφείο της στο ΣτΕ, πρόσθεσε ότι δεσμεύεται να ασκήσει τα καθήκοντά της στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

«Η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και του συστήματος Υγείας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και το άνοιγμα της κοινωνίας σε νέες ιδέες αποτελούν παράγοντες που θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων αυτών» επισήμανε.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA