Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές - Ζητούν την απόσυρση του άρθρου για τα κολέγια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές - Ζητούν την απόσυρση του άρθρου για τα κολέγια

Με το βλέμμα στραμμένο στη Βουλή, είναι σήμερα σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, τα πανεπιστήμια, οι φοιτητές και φορείς οι οποίοι έχουν ζητήσει την απόσυρση του άρθρου 50, το οποίο αφορά στην αποδοχή των πτυχίων των Κολεγίων για το διορισμό στα δημόσια σχολεία...

Η ονομαστική ψηφοφορία, για το συγκεκριμένο άρθρο (καθώς και δυο ακόμα) αναμένεται να γίνει κοντά στις 12 μ.μ. σήμερα και όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν με αγωνία τη στάση, την οποία θα κρατήσει το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι η κυρία Νίκη Κεραμέως, έχει δεσμευτεί ότι θα μεταφέρει το αίτημα για την απόσυρση του «επίμαχου» άρθρου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει ξανά ,για σήμερα στις 12.30 μ.μ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, δηλώνοντας ότι «δεν «υποχωρούμε. Απαιτούμε την απόσυρση του άρθρου 50, που υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία και τα εξισώνει με τους τίτλους των κολεγίων».

Θέση για το ζήτημα εκτός από τους φορείς της εκπαίδευσης πήρε και το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), χαρακτηρίζοντας τη διάταξη για τα κολέγια επιζήμια για το Δημόσιο συμφέρον και ισοπεδωτική για την Δημόσια Παιδεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ «δεν θα επιτρέψει την απαξίωση των Διπλωμάτων των 5ετών αδιάσπαστων προγραμμάτων σπουδών των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας αποδεχόμενο την αποσύνδεση της άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού από τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών"

Το ΤΕΕ, όπως τονίζει, σε σχετική ανακοίνωση του, «ως υπεύθυνος φορέας για τη διαδικασία απονομής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και κατ’ επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με γνώμονα την Τεχνική Ευθύνη και το δημόσιο συμφέρον, δεν θα επιτρέψει την απαξίωση των Διπλωμάτων των ενιαίων 5ετών αδιάσπαστων προγραμμάτων σπουδών των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας αποδεχόμενο την αποσύνδεση της άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού από τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών. 
 
Η ανάληψη δε της τεχνικής ευθύνης στο ανώτατο επίπεδο νοείται μόνο από διπλωματούχους μηχανικούς. Τουναντίον, το ΤΕΕ θα ασκήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον θεσμικό, επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο ώστε η πολιτική άκριτης εμπορευματοποίησης της Παιδείας και Νομοθετικής εξίσωσης διαφορετικών επιπέδων επιστημονικής Γνώσης να καταργηθεί στην πράξη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA