Βίντεο - ντοκουμέντο: «Νταής» αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει 11χρονο - Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι παρόντες αστυνομικοί μία μέρα μετά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βίντεο - ντοκουμέντο: «Νταής» αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει 11χρονο - Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι παρόντες αστυνομικοί μία μέρα μετά

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και μάλιστα σε βάρος ενός 11χρονου αγοριού Ρομά ήρθε στο προσκήνιο από αυτόπτες μάρτυρες και από κάμερα που κατέγραψε το απαράδεκτο αυτό σκηνικό για τα «όργανα της τάξης» και του κρατικού τσαμπουκά...

Η καταγγελία βγήκε στο φως από εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παίδων ο οποίος είδε από κοντά χθες Σάββατο την προσέλευση στο νοσοκομείο ενός 11χρονου παιδιού μαζί με τον πατέρα του.

Όλα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου (25-01-2020), λίγο πριν τις 16:00, στο Μενίδι. 

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δυο παιδιά. Ο 11χρονος Αλέξης (το παιδί με τη μπλε μπλούζα στο βίντεο) και το δεύτερο αγόρι, φαίνονται να συζητούν με τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ρωτούν το αγόρι που πάει κι εκείνο τους απάντησε ότι πήγαινε στο μαγαζί του πατέρα του.  

Σε κάποια στιγμή, ο ένας από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει τον 11χρονο Ρομά. Το άλλο παιδί, τρομοκρατείται και αρχίζει να πισωπατά, με τον «νταή» αστυνομικό να κατευθύνεται απειλητικά προς το μέρος του και το αγόρι να τρέχει για να ξεφύγει.

Το υλικό προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και δείχνει ξεκάθαρα  τέσσερις «άντρες» της ομάδας Δίας να έχουν ακινητοποιήσει δύο παιδάκια και λίγο αργότερα ένας από αυτούς να χτυπά δυνατά στο πρόσωπο τον μικρό Αλέξη ο οποίος ευτυχώς γλίτωσε από τα χειρότερα όταν στο στενό έστριψε ένα αυτοκίνητο. Τότε οι  αστυνομικοί παράτησαν τα παιδιά, καβάλησαν τις μηχανές και έγιναν καπνός, σα να μη συνέβη τίποτα.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο. Για καλή τους τύχη, ένας γείτονας της οικογένειας στο Μενίδι έστειλε το video από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει τα πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Και ενώ το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα και το video είχε κυκλοφορήσει σχετικά άμεσα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής πως θέτει σε διαθεσιμότητα και τους τέσσερις αστυνομικούς και διατάσσει ΕΔΕ για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ήδη από χθες την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Με απόφαση του Αρχηγείου, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι από εκείνους προσελήφθησαν πριν από μερικές μέρες στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Ολόκληρη η ανάρτηση με την οποία έγινε γνωστό το περιστατικό:

«φίλες και φίλοι καλησπέρα!
θα ήθελα λίγο απο χρόνο σας.
 
θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό παιδικής βίας σε ενα παιδί 11 ετών από άνδρες της ελληνικης αστυνομίας καθώς Εργάζομαι σε νοσοκομειο. 

Σημερα λίγο μετά τις 4:00το απογευμα ήρθε ένας πατέρας με τον 11χρονο γιο του λεγόμενος ότι το παιδί έχει υποστεί Αστυνομική βία (να πω ότι το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη) καθώς λοιπον προσπαθούσα να βοηθήσω τον πατέρα να μεταφέρει το παιδί του στο γιατρo και για καλή του τύχη κάποιος γείτονας το έστειλε βίντεο από κλειστή κάμερα ασφαλείας που δείχνει όντως τους τεσσερις "άντρακλες με τα ατσαλένια αρχιδια" να 

Χτυπούν με σφαλιάρες ένα παιδάκι 11 χρόνων... όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο το συμβάν λήγει όταν μπαίνει το ι.χ. μεσα στο στενό ενω οι "μπάτσοι" τα μαζεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι....
 
φίλε μου Αλέξη περαστικά και ελπίζω αυτά τα τεσσερα στρατοκαυλα τσογλάνια να χάσουν τον ύπνο τους και να τιμωρηθούν οπως τους αξίζει γιατι εισαι ένα παιδί 11 ετών!!
 
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει περαιτέρω ας μου στείλει μήνυμα αυτοοι οι ανθρωποι πρέπει να τιμωρηθουν καμια ανοχη σε καμια βια!!! αυτα απο εμενα !
 
παρακαλω κοινοποιηστε!!»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA