Καταγγελία: Απατεώνας έμπορος αυτοκινήτων άνοιξε καταστήματα σε Χαλκίδα και Αθήνα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καταγγελία: Απατεώνας έμπορος αυτοκινήτων άνοιξε καταστήματα σε Χαλκίδα και Αθήνα!

Οργιάζουν οι απατεώνες και στην Εύβοια...

Σύντομα το EviaZoom.gr θα αναδείξει και υπόθεση απάτης - εκβίασης μέσω διαδικτύου από έναν νεαρό κατασκευαστή ιστοσελίδων στα Ψαχνά. Συγκεκριμένα ο νεαρός απατεώνας κατοχύρωνε ίδιο domain που χρησιμοποιούσαν άλλοι εδώ και χρόνια αλλά με διαφορετική κατάληξη και στη συνέχεια ζητούσε εκβιαστικά χρήματα από τους ίδιους για να τους το πουλήσει, ενώ την ίδια ώρα τα χρησιμοποιούσε και σε δική του ιστοσελίδα.

Όσον αφορά τώρα για τον έμπορο αυτοκινήτων, η καταγγελία δημοσιεύτηκε στο αθηναικό newsauto.gr και αναφέρει:

Με νέα ονομασία και καταστήματα στα Νότια Προάστια και την Χαλκίδα εξαπατά τους ανυποψίαστους καταναλωτές ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Θήβα που εισπράττει προκαταβολές για αυτοκίνητα που ποτέ δεν είχε στην κατοχή του ή που θα φέρει από το εξωτερικό! 

Ο επιτήδειος έμπορος της Θήβας εξαιτίας των νομικών θεμάτων που έχει και των δεκάδων αγωγών που εκκρεμούν φαίνεται ότι αποφάσισε να ανοίξει και να λειτουργήσει δύο νέα καταστήματα χωρίς να φαίνεται εκείνος και να συνεχίσει να εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές. 

Σύμφωνα με το εξώδικο που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του από ανυποψίαστο καταναλωτή ο επιτήδειος έμπορος από την Θήβα λειτουργεί τα νέα του καταστήματα από το στενό του οικογενειακό του περιβάλλον και όταν δυσκολεύουν τα πράγματα εμφανίζεται εκείνος.

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής τονίζει: 

«Επισκέφθηκα το κατάστημα του εμπόρου στην περιοχή πλησίον του Φαλήρου για να δω από κοντά κάποιο αυτοκίνητο που πωλούσαν μέσω αγγελίας σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης αυτοκινήτων. Όταν επισκέφθηκα το κατάστημα ο έμπορος με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο όχημα βρίσκονταν στη Γερμανία και αφού μου έδειξε φωτογραφίες μου ξεκαθάρισε πως μπορώ να το αποκτήσω καταβάλλοντας μιας προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό θα το εξοφλούσα μέσω γραμματίων. Έτσι αποφάσισα να προχωρήσω στην απόκτηση ενός Opel Insignia με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2012 έναντι του ποσού των 12.000 ευρώ και θα πλήρωνα επιπλέον τα έξοδα φακέλου και Τέλους Ταξινόμησης.

Την επόμενη ημέρα κατέβαλα στον τραπεζικό λογαριασμό της εμπορίας αυτοκινήτων το ποσό των 2.000 ευρώ ως προκαταβολή για την απόκτηση του οχήματος και τα υπόλοιπα θα εξοφλούνταν μέσω γραμματίων. Η δε παράδοση του οχήματος ορίστηκε δύο μήνες αργότερα. Μετά από ένα μήνα και κατόπιν υπόδειξης κατέθεσα το ποσό των 1.500 ευρώ. Συνολικά λοιπόν είχα καταθέσει 3.500 ευρώ εκ των οποίων τα 280 ευρώ αφορούσαν σε έξοδα φακέλου και τα 450 σε πληρωμή του Τέλους Ταξινόμησης. Την ημέρα που είχε οριστεί η παράδοση του Opel Insignia με κάλεσαν τηλεφωνικά και με ειδοποίησαν ότι τελικά το αυτοκίνητο θα το παραλάβω μία ημέρα αργότερα καθώς δεν είχε εκδοθεί η Άδεια Κυκλοφορίας του. 

Όταν επικοινώνησα μαζί τους για την ώρα παράδοσης αιφνίδια μου ανέφεραν ότι έπρεπε να καταβάλω επιπλέον το ποσό των 1.200 ευρώ λόγω μη έγκρισης του λογιστηρίου! Στις έντονες διαμαρτυρίες μου για αυθαίρετη αύξηση του τιμήματος οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του καταστήματος με παρέπεμψαν στον γνωστό επιτήδειο έμπορο της Θήβας ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εταιρείας!

Εκείνος μου υποσχέθηκε ότι θα μου επιστραφούν τα καταβληθέντα χρήματα αφού περάσω από το κατάστημα μετά από δύο ημέρες. Ωστόσο όταν επισκέφθηκα το κατάστημα μου είπαν ότι για να μου επιστραφούν τα χρήματα θα πρέπει να υπογράψω μια δήλωση, όπως και έπραξα, στην οποία ανεγράφη ότι ακυρώνω την αγορά του αυτοκινήτου και εντός 10 εργάσιμων ημερών θα επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων που είχαν καταβάλει. Αφού πέρασαν οι 10 ημέρες και τα χρήματα δεν είχαν καταβληθεί επικοινώνησα και πάλι με την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και με ενημέρωσαν ότι έχει προκύψει ένα λογιστικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές ζητώντας μια μικρή πίστωση χρόνου η οποία προσδιορίστηκε μετά από 3 μήνες! 

Έκτοτε βέβαια κανένας από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Νότια προάστια δεν απαντά στα τηλέφωνα και αποφάσισα να ακολουθήσω τη νομική οδό μήπως και εισπράξω πίσω τα χρήματα που είχα καταβάλει για την απόκτηση ενός εισαγόμενους μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Επειδή είσαστε το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που αναδεικνύεται τέτοιες απάτες αποφάσισα να σας στείλω και την δική μου υπόθεση εξαπάτησης ώστε να δημοσιευθεί και ίσως με αυτό τον τρόπο γλιτώσετε κάποιον άλλον ανυποψίαστο καταναλωτή από τα δίχτυα του επιτήδειου εμπόρου από την Θήβα που όπως αποδείχθηκε δρα από νέα καταστήματα σε άλλες περιοχές.»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα