Καθηγήτρια λοιμωξιολογίας προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού λόγω καρναβαλιού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καθηγήτρια λοιμωξιολογίας προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού λόγω καρναβαλιού

«Εκείνο που με απασχολεί είναι να βρεθούν όσοι είχε επαφές. Γιατί με όσους είχε επαφή, θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση στο σπίτι τους για 14 μέρες. Εκείνο που μας νοιάζει και μας πονάει είναι να μη γίνει διασπορά και αυτό δεν είναι δυνατόν να το πετύχουμε 100%», δήλωσε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλου, με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη...

Μιλώντας στον Realfm 97,8, τόνισε πως «τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά. Στα παιδιά ηλικίας 1- 9 ετών δεν είχαμε ούτε έναν θάνατο και μέχρι πριν από μία εβδομάδα, μόνο 30 παιδιά είχαν νοσήσει. Το θέμα είναι ότι δεν παύουν να κολλάνε τους άλλους» και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά που γυρίζουν από την Ιταλία θα τα είχα στο σπίτι και όταν πρέπει να βγουν έξω θα πρέπει να φοράνε μάσκα για να μην κολλάνε τους άλλους».

Επίσης, η Ε. Γιαμαρέλου υποστήριξε ότι «θέλω πρώτα να μάθω με πόσους ήρθε σε επαφή αυτή η γυναίκα και αυτό μπορεί να γίνει μέσα στην ημέρα. Από εκεί και πέρα, νομίζω θα συνέλθει ξανά η επιτροπή να δούμε τι απόφαση θα πάρουμε», ενώ εκτίμησε ότι το τριήμερο «είναι το καρναβάλι της Πάτρας, δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί... ίσως εκεί να έχουμε το δεύτερο, το τρίτο κρούσμα και το τέταρτο κρούσμα» αν και όπως είπε «από τους παλαιούς κορωνοϊούς ξέρουμε ότι ο καλός καιρός, η ζέστη και η χαμηλή υγρασία εμποδίζει τη μετάδοση».

Τέλος, πρότεινε να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και οι ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφύγουν τις συναθροίσεις.

Πάντως καρναβάλι δεν έχουμε μόνο στη Πάτρα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Χαλκίδα και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα