Κοροναϊός: Τρεις νεκροί και 150 κρούσματα στην Ιταλία - Απαγορεύτηκαν οι εκδρομές από την Ελλάδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κοροναϊός: Τρεις νεκροί και 150 κρούσματα στην Ιταλία - Απαγορεύτηκαν οι εκδρομές από την Ελλάδα

Συναγερμός στην Ιταλία καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού είναι πλέον 150 ενώ όπως έγινε γνωστό οι νεκροί φτάνουν τους 3, ανάμεσα τους και μία γυναίκα που ζούσε στην Κρεμόνα της Βόρειας Ιταλίας...

Παράλληλα, ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας και θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Τα μέτρα στην Ελλάδα

Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Η Ιταλία (Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία) είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, μαζί με την Τσεχία.

Στην έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (23-02-2020) στο Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κοροναϊού, αποφασίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA