Με Γκλέτσο το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας - «Η περίοδος χάριτος τελείωσε για τον Σπανό» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με Γκλέτσο το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας - «Η περίοδος χάριτος τελείωσε για τον Σπανό»

Ένταση επικράτησε στη τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία έδωσε το «παρών» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Απόστολος Γκλέτσος... 

Αρχικά σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και έναν δικηγόρο για ενα υπόμνημα που αφορούσε την επανασύσταση του Πανεπιστημίου και τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΙ Στερεάς που παραχωρήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Ακολούθως σημειώθηκε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου όταν για ένα θέμα ημερήσιας διάταξης αναφέρθηκε από κάποιον ομιλητή της παράταξης της πλειοψηφίας το όνομα του πρώην Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, αντέδρασε λέγοντας «αρκετά το λιβάνισμα στον πρώην». 

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε να μην αναφέρεται σε πρόσωπα που δεν είναι στην αίθουσα, τοποθέτηση που έκανε έξαλλο τον Απόστολο Γκλέτσο, λέγοντας:

«Αυτά που γίνονται στο περιφερειακό συμβούλιο είναι αστειότητες. Ο κόσμος μας ψήφισε για να λύσουμε τα προβλήματα και όχι για να αυτοεπαινούμαστε σε κάθε θέμα. Η περίοδος χάριτος που έδωσε η παραταξή μου στην περιφερειακή αρχή τελείωσε».

Στη συνέχεια επικράτησε νέα ένταση με αφορμή ένα ψήφισμα για τη ΛΑΡΚΟ. 

Το θέμα έφερε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης, ζητώντας απο τους περιφερειακούς συμβούλους να στηρίξουν ενα ψήφισμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ο Απόστολος Γκλέτσος συμφώνησε με την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης, βλέποντας όμως τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις αρκετών περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας, καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της περιφερειακής αρχής, που είναι συνέχεια της προηγούμενης, λέγοντας «πέντε χρόνια ενώ έβλεπαν τα προβλήματα με τη ΛΑΡΚΟ να διογκώνονται δεν έκαναν τίποτα για να στηρίξουν την επιχείρηση».

Τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα και χρειάστηκε να γίνει μια μίνι σύσκεψη των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων οι οποίοι αποσύρθηκαν σε άλλη αίθουσα για να συζητήσουν το περιεχόμενο του ψηφίσματος. 

Πληροφορίες: Λαμιακός Τύπος

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA