Σαρώνει η γρίπη: 17 νεκροί σε μια εβδομάδα και 48 στην Εντατική! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Σαρώνει η γρίπη: 17 νεκροί σε μια εβδομάδα και 48 στην Εντατική!

Τραγικός ο απολογισμός αυτήν την εβδομάδα από την εποχική γρίπη, καθώς 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 48 εισήχθησαν για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας...

Περίοδο πολύ υψηλής δραστηριότητας της εποχικής γρίπης, χαρακτηρίζει ο ΕΟΔΥ αυτή την εβδομάδα. Οι θάνατοι και τα κρούσματα από γρίπη εμφανίζονται εξαιρετικά αυξημένα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 165 νόσησαν συνολικά από τον ιό. Από αυτούς 48 υπέστησαν επιπλοκές και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τη συγκεκριμένη εβδομάδα δηλώθηκαν επίσημα 32 νέες νοσηλείες σε ΜΕΘ και 15 νέοι θάνατοι.

Δείτε το σχετικό πίνακα του ΕΟΔΥ:
Από την αρχή της καταγραφής των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης τον Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα, έχουν καταλήξει από γρίπη συνολικά 38 άνθρωποι, ενώ 136 έχουν εισαχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
 
Γρίπη: Αύξηση των θανάτων από όλες τις αιτίες - Αποδίδεται στη γρίπη

Οι αυστηρές συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων από το Υπουργείο Υγείας και του ΕΟΔΥ δεν τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις. Οι 81 από τους 136 ανθρώπους που εμφάνισαν βαριά συμπτώματα δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης. Οι 117 από τους 136 ανήκαν, ωστόσο, σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, φέτος εμβολιάστηκαν 1 εκατομμύριο άνθρωποι περισσότεροι από πέρυσι, η θνητότητα αυτό το διάστημα εμφανίζεται αυξημένη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:
 
«Κατά την εβδομάδα 5/2020 (27 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020), η θνησιμότητα στην Ελλάδα από όλες τις αιτίες παρουσίασε αύξηση, στους 2.940 θανάτους ή +2,7 σταθερές αποκλίσεις (SD) πάνω από τo αναμενόμενo για την εποχή. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης εκτιμάται ότι οφείλεται στη γρίπη. Παρόμοιες αυξήσεις στη θνησιμότητα έχουν παρατηρηθεί και σε προηγούμενα έτη, ιδιαίτερα σε περιόδους με επικράτηση του ιού γρίπης Α(Η3Ν2)».

Οι ειδικοί ωστόσο, συμβουλεύουν όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να σπεύσουν να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα. Η εποχική γρίπη θα διαρκέσει έως και τον Μάρτιο.
 
Πληροφορίες: Iatropedia.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA