Στη Σαουδική Αραβία για επενδύσεις ο Κυριάκος... (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στη Σαουδική Αραβία για επενδύσεις ο Κυριάκος... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσκληση για επενδύσεις, εισπράττοντας παράλληλα θερμά λόγια αλλά και ενδιαφέρον από τον συνομιλητή του, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία κατά την συνάντηση που είχε με τον Σαουδάραβα υπουργό Εμπορίου, Ματζίντ μπιν Αμπντουλάχ αλ Κασάμπι...

«Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με σημαντικούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Επομένως, όσο νωρίτερα γίνουν οι επενδύσεις τόσο καλύτερα θα είναι για τους επενδυτές» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην πρώτη επαφή που είχε κατά την επίσκεψή του στο Ριάντ.

«Πιστεύουμε ότι από τότε που αναλάβατε τα καθήκοντά σας τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η αβεβαιότητα ήταν ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, η οικονομική κρίση και μία σειρά άλλων παραγόντων είχαν δημιουργήσει ένα σύννεφο αβεβαιότητας με αρνητικές επιπτώσεις για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, όχι μόνο από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας αλλά και από άλλες χώρες. Τώρα, πλέον, υπάρχει ένα σημάδι ελπίδας ότι επιστρέφουν», ανέφερε ο Σαουδάραβας υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων στον διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.

«Από την πλευρά σας κ. πρωθυπουργέ, θα πρέπει να μας υποδείξετε τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες για τους Σαουδάραβες και εμείς θα δημιουργήσουμε μία επιχειρηματική αποστολή για να επισκεφτεί την Ελλάδα και να διερευνήσει αυτές τς ευκαιρίες, να συναντήσει τους κατάλληλους ανθρώπους και να αντιληφθούν ποιο είναι το νέο πλαίσιο που ευνοεί τις επενδύσεις, διότι άκουσα ότι υπάρχει διευκόλυνση και στήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. 

Επομένως, χρειάζεται να το εξηγήσουμε αυτό στο οικοσύστημα της επιχειρηματικής κοινότητας, πόσο φιλικό έχει γίνει το περιβάλλον και να αναδείξουμε τις ευκαιρίες. Και αν μου επιτρέπετε, θα εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία και θα έρθω μαζί με την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών», είπε ο Σαουδάραβας υπουργός.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA