Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Κώστα Βουτσά - Η αιτία του θανάτου του | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Κώστα Βουτσά - Η αιτία του θανάτου του

Ο 88χρονος ηθοποιός, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν» στις 8 Φεβρουαρίου, πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26-02-2020)...

Ο θάνατος του σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας, ωστόσο, το στίγμα του θα είναι ανεξίτηλο στο πέρασμα των χρόνων, καθώς πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους κωμικούς που πέρασαν από τη χώρα.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου για το θάνατο του Κώστα Βουτσά:

«Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας. Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24».

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α' Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι επίσης που γνωρίζουν από που πραγματικά πήρε το όνομά του ο ηθοποιός!

Συγκεκριμένα το πραγματικό όνομα της οικογένειας ήταν Σαββόπουλος. Ο ηθοποιός δηλαδή θα λεγόταν Κώστας Σαββόπουλος.

Το «Βουτσάς» καθιερώθηκε από τον παππού του, που ήταν βαρελοποιός. Έφτιαχνε βαρέλια, που τότε τα έλεγαν «βουτσιά» και έτσι δημιουργήθηκε το επίθετο που κράτησε ο ηθοποιός και στη δουλειά του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν ξεκίνησε την καριέρα του, κάποιος θιασάρχης του πρότεινε να αλλάξει το επίθετό του και να το κάνει Βέσελης, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA