25η Μαρτίου: Πρώτη φορά χωρίς παρελάσεις - Πτήσεις F-16 σε όλη τη χώρα για την εθνική επέτειο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

25η Μαρτίου: Πρώτη φορά χωρίς παρελάσεις - Πτήσεις F-16 σε όλη τη χώρα για την εθνική επέτειο

Πρώτη φορά στα χρονικά θα γιορτάσουμε την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου από τα σπίτια μας και μόνο...

Καθώς η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε γιορτές, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ούτε φυσικά παρελάσεις.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο ζεύγος μαχητικών F-16 θα κατευθυνθεί στη συνέχεια πάνω από την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Στο ίδιο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, πάνω από:

- τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, Πρέβεζα, το Άκτιο και το Μεσολόγγι,

- τα Χανιά, την Κω, τη Ρόδο, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο, την Κάσο, τον Άγιο Νικόλαο, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο,

- την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, το Γύθειο, τον Πύργο και τον Άραξο,

- τη Λάρισα, το Βόλο, την Σκύρο, τη Σάμο, τα Ψαρά, την Κάλυμνο και την Πάτμο. 
 
Μήνυμα Μητσοτάκη

Μήνυμα αισιοδοξίας και εθνικής ομοψυχίας στέλνει με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που στη δήλωσή του για την εθνική εορτή τονίζει ότι η κατάσταση τη φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη και οι εορτασμοί δεν θα γίνουν σε δρόμους και πλατείας αλλά από το σπίτι μας. Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του, ο πρωθυπουργός αναφέρεται πολλές φορές στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Όμως με συνείδηση ότι ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν, σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας. Σ’ αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται στην πράξη, και όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη» τονίζει ο πρωθυπουργός, και συμπληρώνει: 
 
«Η φροντίδα της Πολιτείας απευθύνεται στον κάθε πολίτη. Κι αυτός, με τη σειρά του, αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο προσφοράς. Αυτή είναι η άλλη όψη της δύναμής μας στον πόλεμο εναντίον της κοινής απειλής. Κανείς μόνος. Αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA